Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

MSZP: pótköltségvetésre lesz szükség

A szocialisták szerint több ok miatt is pótköltségvetésre lesz szükség: egyrészt azért, mert az "nyugdíjak államosításából" befolyó pénzeket nem fogják tudni 2-3 éven keresztül felhasználni, a teljes összeget a 2011-es költségvetésben kell elszámolni; másrészt azért, mert a 250 milliárd forintos költségvetési zárolást a mai napig nem vezették át az idei büdzsén.
Szekeres Imre szocialista képviselő keddi parlamenti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az Európai Bizottság szakapparátusai egyáltalán nem bíznak a konvergenciaprogramban foglaltak hatékonyságában. Mint mondta, jóval kisebb gazdasági növekedést becsültek 2011-re, 2012-re, és a magyar költségvetés csak egyszeri bevételekből tud stabil maradni.

Szerinte a konvergenciaprogram és a Széll Kálmán Terv is romboló jellegű megszorításokat tartalmaz, és olyan társadalmi konfliktusokhoz vezet, amelyekre az ország nincsen felkészülve. Kitért arra is, hogy a kedvezőtlen gazdasági folyamatok lecsapódnak a munkanélküliek számában is. Hangsúlyozta, hogy április végén 612 ezer nyilvántartott munkanélküli volt, és egyre nő az ellátás nélkül maradók száma.

Szekeres Imre sajtótájékoztatóján a fideszes alkotmánymódosítási javaslat kapcsán, amely a korábban nyugdíjba vonult katonákat, rendőröket is érintené, úgy fogalmazott: minden határon túlmutat ez az elképzelés, amely elveszi 500 ezer ember nyugdíját. Nagy baj, hogy megkezdődött a szerzett jogok elvétele - mondta, elképesztőnek nevezve, hogy a jelenlegi honvédelmi miniszter nem tesz semmit " az ámokfutás" megakadályozására.

"Nem mondja el, hogy nem igaz, hogy fiatalon nyugdíjba mennek a hivatásos katonák, nem mondja el, hogy az általános nyugdíjkorhatárhoz képest csak öt évvel korábban mehetnek nyugdíjba"- tette hozzá. Szekeres Imre hiányolta annak ismertetését is, hogy a honvédelmi tárca vezetése 2010-ig kigazdálkodta azt a nyugdíjkülönbözetet, amely a hivatásos katonák szolgálati nyugdíja után járt.

Olvasóink írták

 • 3. babar 2011. május 17. 14:29
  „Ezek a szocik hatalmas arcok! Megmondják a tutit! Bár mondjuk van nekik tapasztalatuk, mert még egyszer sem sikerült nekik pótköltségvetés nélkül megúszni a költségvetést. Hehe!
  Engem személy szerint sokkal kevésbé zavar, hogy munkanélküli lesz a 40 éves rendőr, vagy a vásárolt jogon rokkant nyugdíjas, minthogy az én adómból is fizessék nekik a "JÁRANDÓSÁGOT"!”
 • 2. Larsson 2011. május 17. 13:35
  „Megelőztél, olvasva a 612e-t és azt, hogy a rokikat és a nyugdíjas rendőröket is vissza akarják terelni a nem létező munkába, biztos az 1 millió munkanélküli a cél!”
 • 1. dmonlájn 2011. május 17. 13:06
  „mondom én hogy a választáskor 1 millió új munkanélküliről beszéltek és nem 1 millió új munkahelyről!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták Földesi-Szabó Lászlót

Elfogták kedden az adócsalással vádolt Földesi-Szabó Lászlót. Tovább olvasom