Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

MSZP: Rogán újabb támadást intézett az önkormányzatok ellen

Az MSZP szerint Rogán azt javasolja, hogy az önkormányzatok vagyonát a nemzeti vagyonról szóló jogszabályban meghatározott módon államosítsák és kezeljék.
Az MSZP szerint a fideszes Rogán Antal az önkormányzati törvényjavaslathoz benyújtott kapcsolódó módosító indítványában arra tesz javaslatot, hogy az önkormányzatok vagyonát a nemzeti vagyonról szóló jogszabályban meghatározott módon államosítsák és kezeljék.

"Miután a Fidesz az önkormányzatokat megfosztja az iskoláiktól, a megyéket a kórházaktól, a fővárosban pedig harc folyik a parkolás biztosításáért, Rogán Antal újabb támadást indított az önkormányzatok ellen" - írta az MTI-nek csütörtökön küldött közleményében _%Lamperth Mónika%_ és _%Pál Tibor%_ országgyűlési képviselő.

Mint írták, az említett módosítási javaslat arra teremtene lehetőséget, hogy a képviselő-testület kizárólag a Fidesz által meghatározott személyekkel kössön vagyonkezelési szerződést, versenyeztetés nélkül. Véleményük szerint ugyanakkor az, hogy az önkormányzati bizottságban a módosító javaslat nem kapott többséget, jelzi, hogy "Rogán Antal mohóságát néhányan saját frakciójában is sokallják".

A szocialista politikusok szerint azonban félő, hogy a kormánypárti polgármesterek a parlamenti szavazáskor végül a Fideszben kiosztott parancs alapján döntenek majd. Az MSZP ezért felkéri a kormánypárti képviselőket, "ne engedjék, hogy az állami mohóság megfossza a helyi közösségeket, a városok és falvak lakóit a még megmaradt vagyonuktól" - írták.

Rogán Antal kedden benyújtott kapcsolódó módosító javaslata szerint a helyi önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló nemzeti vagyon birtoklása, használata, haszonszedésének joga, fenntartása, üzemeltetése, létesítése, fejlesztése, valamint felújítása a nemzeti vagyonról szóló törvényben szabályozott módon engedhető át másnak. Az indítvány kimondaná, hogy a képviselő-testület csak a nemzeti vagyonról szóló törvényben meghatározott személyekkel köthet vagyonkezelési szerződést, illetve hogy vagyonkezelési szerződés versenyeztetés nélkül köthető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szidalmazta nevelőjét, majd hozzávágott egy táskát

Pedagógusokra támadó két 15 éves diák ellen indult eljárás Szolnok megyében - közölte a rendőrség. Tovább olvasom