Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

MSZP: Sikeres volt a gazdasági csúcs, ami zavarja a Fideszt

Sikeres volt a csütörtöki gazdasági csúcs, hiszen a gazdasági élet szereplői támogatták a kormány 6 pontból álló gazdaságélénkítő csomagját - mondta szombati sajtótájékoztatóján a parlament gazdasági bizottságának szocialista elnöke.

Podolák György szerint ez a siker nyilván zavarja a Fidesz politikusait, akik meg akarják akadályozni a csúcson elindult folyamatokat. A kormánypárti képviselő szerint nem baj, hogy vezető ellenzéki politikusok nem mentek el a csúcsra, hiszen így onnan a pártpolitika is távol maradt.

A kormány által a gazdasági csúcs elé terjesztett csomag hatékony és felelősségteljes volt - fogalmazott Podolák György. Az 1400 milliárd forintos program részleteiről jövő hét elején egyeztet Bajnai Gordon gazdasági miniszterrel. A kormány elé a jövő hét közepén kerülhet a csomag kidolgozott tervezete.

A szocialista politikus bírálta azokat a "gátlástalan, hazudozó" fideszes politikusokat, akik meg akarják akadályozni a csúcson elindított lépések végrehajtását. Podolák György érthetetlennek nevezte, hogy miért jó a Fidesznek, ha félretájékoztatja az országot. Példaként a Fidesz helyettes-szóvivőjének nyilatkozatát idézte, amely szerint a kormány félrekezelte a válságot. A szocialista politikus emlékeztetett rá, hogy a magyar kormány - akárcsak a világ szinte valamennyi államában - forrást biztosított a legjelentősebb hazai bankoknak. A vártnál rosszabb GDP adatok megfelelnek a válság nyomán kialakult európai trendeknek - tette hozzá a kormánypárti politikus.

Olvasóink írták

 • 4. achilleus 2008. november 16. 10:17
  „Mi lenne, ha a kormányzással és nem az ellenzékkel foglalkozna a kormányon lévő párt? Valószínűleg, csoda.
  "A kormánypárti képviselő szerint nem baj, hogy vezető ellenzéki politikusok nem mentek el a csúcsra, hiszen így onnan a pártpolitika is távol maradt." - Mint a példa is mutatja, nem egészen!! (Csak Gyurcsány volt ott, sem Dávid, sem Fodor nem volt ott.) Nagyon primitív megnyilatkozás ez, egy együttműködést hangsúlyozó tömörülettől.”
 • 3. legal 2008. november 15. 14:34
  „Podolák urat idézem: "A szocialista politikus emlékeztetett rá, hogy a magyar kormány - akárcsak a világ szinte valamennyi államában - forrást biztosított a legjelentősebb hazai bankoknak." A helyzet az, hogy egyetlen külföldi tulajdonban lévő bank magyarországi fiókja, sem az egyetlen magyar OTP nem tart igényt a kormány által az IMF-től lehívott, s Nemzeti Bankban elhelyezett 600 milliárd forint értékű euróra. Mindezért egyszer évente fizetnie kell az államnak 12-13 milliárd forint rendelkezésre állás díjat, továbbá a lehívott összeg 6%-os kamatát, 36 milliárd forintot. Összesen 48-49 milliárd megy el az adófizetők pénzéből csak úgy. Kocsmáinkban az emberek nyilvántartják, ki mikor mennyi sörrel tartozik az őt korábban megvendégelt haverjának. De sem a szocialista pártot, sem az SZDSZ-t nem érdeklik az ilyen kicsinységek. Csak a Fidesz aggályoskodik. Az a "gátlástalan, hazudozó".”
 • 2. theseus 2008. november 15. 14:07
  „"A szocialista politikus bírálta azokat a "gátlástalan, hazudozó" fideszes politikusokat..."

  Újabb undorító, de sajnos jellemző szocialista nyilatkozat. egjobb védekezés a támadás? Vitéz Öszödi Feri persze se nem gátlástalan, se nem hazudik...

  A "sikeres" gazdasági csúcsokkal már Dunát lehetne rekeszteni, csak valahogy maga a gazdaság nem akar sikeres lenni, amióta a szocik átvették a hatalmat. Az pedig már elég régen volt, így nevetséges a Fideszt okolni a zuhanórepülésért.”
 • 1. netuddki 2008. november 15. 13:32
  „Megint dübörög a gazdaság,jöhet a pannon puma.Hülyének nézik az embereket a politikusok..Most éppen az MSZP.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonsági szolgálat védi a HospInvest épületeit

Éjfélkor lejárt az az ultimátumban megjelölt három nap, amelyet a Vállalkozások Érdekvédelmi… Tovább olvasom