Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

MSZP: súlyos megszorítások jöhetnek

Az MSZP szerint csak figyelemelterelés Selmeczi Gabriella hétfői nyilatkozata, "mert a valóság az, hogy soha nem látott megszorításokra készül a kormány a szociális ellátás, az egészségügy és a nyugdíjrendszer területén".
Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében visszautasítja a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott azon szavait, miszerint ha nem lett volna magánnyugdíjpénztár, akkor kisebb lenne az államháztartási hiány.

Mint írta, ezzel szemben a valóság az, hogy "ezt a megtakarítást pazarolta el a kormány például MOL-részvényekre, debreceni stadionra és a Fidesz-kormány egy évének pocsék gazdaságpolitikája miatt immár harmadszor átjavított költségvetés aktuális hiányainak foltozásaira".

A közlemény kitért arra is, hogy Selmeczi Gabriella azt is kifogásolta, hogy eltőzsdézték a vagyont, ahelyett, hogy állampapírba fektették volna. Az MSZP ennek kapcsán megjegyezte: törvény írta elő, mikor mennyit kell vásárolni állampapírból, egyéb kötvényekből, részvényekből és szinte kizárt, hogy az alig pár százaléknyi szabad tőzsdei mozgással el lehetett volna tőzsdézni ezt a vagyont, ahogy ez nem is történt meg.

Korózs Lajos álláspontja szerint a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott "demagóg módon próbálja érzékeltetni, hogy milyen veszteségeket jelentett a magánnyugdíjpénztár, mondván a GYES-t, GYED-et, illetve a gyógyszereket és még sok mást lehetett volna finanszírozni az ide utalt összegekből". Az MSZP-s politikus ezzel szemben azt írta: a beszedett járulékokból csak nyugdíjat lehet finanszírozni.

A szocialista elnökségi tag szerint "sokkal fontosabb lenne, hogy Selmeczi Gabriella arra adjon választ: hány rokkanttól veszik el a nyugdíját, lesz-e és kinek özvegyi nyugdíja, hol fognak dolgozni a rendőrök, BV-sek, tűzoltók, határőrök, mennyi lesz a januári nyugdíjemelés mértéke?"

A párt felszólította a Fideszt, hogy "hagyja abba a hazugságokra épülő kormánystratégiáját és végre merje vállalni, hogy hibás gazdaságpolitikát folytatott az eltelt időszakban, aminek következménye az a súlyos költségvetési hiány, amit sorozatos költségvetés módosításokkal kénytelenek foltozgatni".

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. tarkan 2011. augusztus 09. 15:06
  „Nem mondom hogy "várjuk ki a végét"mert a negatív jóslások rendre bekövetkeznek honunkban...mostanában is ...sajnos....Meg is lehet buktatni a jelenleg regnálókat,de ki az akire számíthat az átlagmagyar????Nevezzetek meg a mai politikában olyan irányzatot amiben száz százalékig megbízhatunk,ti tudtok ilyet,vagy csak én vagyok ilyen "életúnt"???Az egész eddigi "életünk" a politikusok hazugságaira épült,és ez most sincs máskép.de miért is lenne,hisz a szocializmus nagy "bográcsából"táplálkoztak azok is aki ma iszonyú nagy igazságot osztanak,szavazati arány kétharmados többségére hivatkozva lépten,és nyomon...Vagy elfogadjuk azt ami jön,vagy ...jönnek majd Kínaiak..mi meg mehetünk......Etelközbe.amilyen "marhák"vagyunk::))”
 • 38. pinkfloyd60 2011. augusztus 09. 14:59
  „Hello!Sajnos így megy ez 20-éve! Az egymásra mutogatás,be nem tartott ígéretek sokasága!20- éve élhető,igazságosabb Magyarországot ígért mindegyik hatalmon lévő kormány.MI LETT BELŐLE? Mindenki látja!Rendszerváltáskor nekünk volt a legnagyobb sanszunk közép-kelet európában...mára az utolsók egyike lettünk!Közben politikusaink milliomosok ,milliárdosok lettek a mutyikból, meg a "hűtlen kezelésekből"! AZ A BAJ,HOGY EZT MIND BÜNTETLENÜL CSINÁLHATJÁK A MAI NAPIG!”
 • 37. mihaly-1 2011. augusztus 09. 12:05
  „Úgy látom, a Délalföldön közlekedve vannak ügyvédek, akik a földeket felvásárolják, és feketén dolgoztatnak, a megszorítás nem érinti őket!
  A kis embereket beletaposnák a földbe, ha lehetne csak a pénz számít a törvények nem!”
 • 36. sir.rasor@freemail.hu 2011. augusztus 09. 11:33
  „zoltanszabo ez roppant elkeserítő és kiábrándító. Sajnos engem is érint, és így se vagyunk egyszerű helyzetben. De komolyan mondom, ezek mit gondolnak? Akik keveset keresnek, attól vegyünk már el még többet? Az a 12k, ami nemrég 15k volt, annak alanyi jogon kellene járnia ilyen alacsony fizetések mellett.”
 • 35. zoltanszabo 2011. augusztus 09. 10:47
  „Igen lesz még megszorítás. Máshol olvastam : akik eddig kaptak havi 12 ezer Ft jóváírást / 230 ezer Ft /hó bruttó ig / azok NEM kapnak ezután.
  Vagyis a kiskeresetőektől vesznek el --évi 144 ezer Ft. Ez havonta MÍNUSZ 12 000.-Ft.
  Ha minbér 72 000.- volt --jövöre : vsak 60 000.-lesz.
  MEGSZORÍTÁS ??? CSAK a népnek---mert brt. 230 felett eddig se lehetett igénybe venni. Tehát a nagy keresetűekre NEM VONATKOZIK !!!”
 • 34. szandokán 2011. augusztus 09. 09:44
  „moderálva offtopic”
 • 33. szandokán 2011. augusztus 09. 09:39
  „Az MSZP csak halgasson,akkor kellett volna csinálni valamit amikor ők voltak hatalmon <moderálva>”
 • 32. Bendegúz007 2011. augusztus 09. 09:33
  „Gyerekek nagy baj van,és még nagyobb is lesz,mindegy milyen kormány van.
  Azt hogy az előző kormány volt a bűnős lehet,de akkor én lecsuknám az olasz,portugál,spanyol,görög,ír vezetőket is.”
 • 31. achilleus 2011. augusztus 09. 09:30
  „"az alig pár százaléknyi szabad tőzsdei mozgással el lehetett volna tőzsdézni ezt a vagyont"
  A különböző kockázatba sorolt tagok közül a fiatalabbak befizetésének nem "pár" százaléknyi része került részvénybe, hanem legalább 20-25%-a. (A teljes befektetésnek mintegy 10%-a volt részvény, ehhez legközelebb a "kiegyensúlyozott" portfolio állt kb. 13%-os részvényaránnyal.)

  Ami a nyugdíjpénztári hozamokat illeti, éppen most omlik össze a pénzpiaca, a nagy tőzsdék zuhannak, a biztosítási portfoliók 20-30%-os veszteségeket szenvednek (már most). Azok a magánynyugdíjpénztári tagok, akik befektetései a kockázatosabb kategóriába esnek semmiféle reálhozamot nem kaptak volna, ha csak fél évvel később van az elszámolónap. - http://www.delmagyar.hu/gazdasag/atlepte_a_260_forintos_hatart_a_svajci_frank/2234132/ A keretesben, de rá lehet pillantani a ProfitLine lap, biztosítási befektetések ábráira is. Akár a 15-20%-os részvényarány is 20-30%-os esésnél képes lett volna felemészteni 2-4 milliós tőke reálhozamát, kiegyensúlyozott portfolió esetében is.”
 • 30. correct 2011. augusztus 09. 09:27
  „Megszorítás !
  Valóban,de miért??
  Nem kell messzire tekinteni,csak körbe.
  Amíg egy kisebb társadalmi réteget minden eszközzel támogat a kormány addig valakit le kell tiporni.
  És mint tudjuk mindig azt a lovat ütik amelyik húz.
  Csak arra a kérdésemre nem kaptam még választ, hogy lehet hosszú évekig szedni arról a bizonyos asztalról,ha sose tettek rá semmit????
  Mert valakiknek itt minden jár!
  Az ingyentankönyv,azingyengyógyszer,vannak olyanok akik már közgyógy és rokkantigazolvánnyal születnek.
  Másoknak ehhez megkell görbüni,hogy egyáltalán figyelembe vegyék.
  És ha nem lenne ez elég indok,akkor meg kell nézni azokat a bizonyos nyilatkozatokat amiben az ország felvásárlását firtatják. Na ott kell keresni a bajokat innen erednek,mint minden.....”
 • 29. spiler 2011. augusztus 09. 07:34
  „UE-ban régiók vannak,Mo-on 7 régió
  járásokkal együtt sokkal nagyobb a bürokrácia és aköltség az igaz,hogy mindenhova a saját embert ülteti.az uj kormánynak sokba fog kerülni a felszámolás.......
  az államnál mennyi is a reálhozam.....0-a”
 • 28. döngicse2 2011. augusztus 09. 00:28
  „"Börtönszocik"Lixus
  Igaz nem voltak hibátlanok!Felvették a kölcsönt,de nem vágták zsebre.Béremelések voltak,autópályák épültek,melyeken Te is furikázol.Közben ezeket ők is megszavazták.Ott szónokoltak a színpadon a Parlament előtt,felváltva a reformok ellen népszavazást csikartak ki.A Parlamentet átjáróháznak tekintették,bementek a pénzért,majd folyton kivonultak.Már a 14.havi nyugdíjat ígérték!
  Na a mostani:Lenyúlta a magán nyugdíjpénztárakat.Keveset fizetnek a tartozásba.Ehelyett kormányzati hivatalokat hoznak létre szerte az országban.Újra felállítják az országban a járásokat,mind külön hivatallal.Rengeteg felesleges dolog,rengeteg pénz!Ez nem pocsékolás? Enélkül nem lennénk meg?Ha az előző kormány felemelte a benzin árát,azonnal felszólították :tegyen valamit.Most mi van? Kapott mindenki a vörös iszap katasztrófa adakozására csekket.Te tudod mennyi gyűlt ezzel össze?Hány Ft? Mert én nem tudom! Lehetne sorolni,de minek?Aki akarja látja,mi van itt.”
 • 27. Örvájn 2011. augusztus 08. 23:42
  „A választások előtt Gyurcsány Ferenc baloldali közönség előtt arról értekezett, hogy ha valaki tudja, milyen szűkős lehetőségei lesznek a következő kormánynak akkor az ő. Nem kell beszarni, az ellenzéki szereptől! Hangoztatta az Öszödi hős, támadni kell őket minden nap, hogy megbánja azt is Orbán, hogy elvállalta a miniszterelnökséget. Itt nem hogy fejlesztésre, adócsökkentésre nem lesz lehetőség, hanem a meglévő szociális juttatások kifizetése is kérdéses folytatta az egykori kormányfő. No, ez az álszent csapat (legalábbis a közelmúltig hitel támogatták a fenti urat) riogat most megszorításokkal. Úgy látszik nem szélbe kiáltott szó volt ez a gyomorfordító - egyébként a társaságra igen jellemző - gondolatmenet.”
 • 26. Lixus_kzs 2011. augusztus 08. 22:08
  „Senkit nem érdekel mint mondanak börtönszocik.”
 • 25. florian70 2011. augusztus 08. 22:03
  „Hű bocsi 4 nek számtam.igazzad van .”
 • 24. ferdzso 2011. augusztus 08. 21:51
  „"florián"! Bizony, hogy nem érted!(... és nem olvasol a "sorok között"), de már nem is "magyarázom" tovább: egyet gondolunk. Így már eléggé érthető???!!!”
 • 23. florian70 2011. augusztus 08. 21:39
  „21. ferdzso 2011.08.08. 21:26
  "florián70" "Aranyos ember" vagy, csak nem tudsz a sorok között olvasni...

  Nekem nem kell olvasni én így is megértem ,de te úgy láttom nem ,itt bízony kő kemény megszoritásk vannak .
  Vagy legyen akkor Szél Kálmán terv attól még a kettő ugyanazz.”
 • 22. Power 2011. augusztus 08. 21:39
  „A legnagyobb butaság volt kötelezővé tenni a magánnyugdíjpénztár-tagságot. Vélhetően a "nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízottat" sem azért nevezték ki, hogy visszamenőlegesen elvegyék a nyugdíjakat.
  A felelős politikusok (GYURCSÁNY ÉS TÁRSAI) "elszámoltatására" már nem sok reményt látok.”
 • 21. ferdzso 2011. augusztus 08. 21:26
  „"florián70" "Aranyos ember" vagy, csak nem tudsz a sorok között olvasni...”
 • 20. ferdzso 2011. augusztus 08. 21:22
  „Előttem,13-16.ig!: Egy okos (nem Dakota), hanem török közmondás szerint, "Aki túl sokat tekintget hátra, orra fog bukni"!! Azért jó lenne elgondolkozni az utóbbi egy év pénzügyi, és egyéb témák alakulásán is, ha már "annyira jó visszafelé tekintgetni"!Sajnos, nem nagyon nőtt a világbéli népszerűségünk....(ha nem vettétek volna észre!)”
39 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üvegszilánkok a bébiételben: facebook-kacsa vagy valóság?

"Üvegszilánkot tartalmazhatnak a Nestlé banános bébiételei" - állítja egy közösségi oldalon terjengő… Tovább olvasom