Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

MSZP: Szijjártó számoljon el a vagyonával!

Az MSZP válaszokat vár Szijjártó Pétertől, a Fidesz szóvivőjétől vagyongyarapodásával kapcsolatban - jelentette ki szombaton, budapesti sajtótájékoztatóján Varga László, a párt országgyűlési képviselője.
Kérdőjelek merültek fel a Fidesz szóvivőjének vagyonosodásával kapcsolatban - mondta el szombaton Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője. Szijjártó Péter vagyonnyilatkozatában három nagy értékű ingatlan és 50 millió forintnyi megtakarítás is szerepel. Varga Szijjártó Pétert idézte, aki a héten azt nyilatkozta, hogy a pénzt és az ingatlanokat nagyszüleitől kapta. A szocialisták most arra várják a választ, hogy Szijjártó valóban a rokonaitól kapta-e a vagyontárgyakat, és ha igen, befizette-e az ajándékozási illetéket, ami ebben az esetben akár tízmillió forint is lehet.

Varga László arról az autóról is kérdezte a sajtón keresztül Szijjártót, amelyet a szóvivő használ. A Fideszes politikusnak ugyan nincs saját autója, de biztosít neki egy gépkocsit a győri kosárlabdacsapat egyik szponzora. Varga László arra kíváncsi, hogy Szijjártó Péter szerint etikus-e az, hogy egy olyan járművel közlekedik, amely után semmilyen közterhet nem fizet, és egy olyan sportegyesület szponzorától kapta, amely az utóbbi időben százmilliós önkormányzati támogatást kapott.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. maci52 2009. február 07. 21:17
  „Az összesset elkell számoltatni,de végleg,oszt húzzanak a francba,mind csaló-rabló.”
 • 27. radenko 2009. február 07. 19:25
  „Minden politikusnak el kell számolnia vagyonával. Ami pedig a vagyon bevallást illeti a politikusok hazudnak ugyan úgy lopnak is. Nem beszélve arról a tényről , hogy ez mind a mi zsebünkből lopták ki és még van pofájuk arról nyilatkozgatni ki mennyivel gazdagodott egy éven át. Hányingerem van a magyar politikusok nevének hallatán
  amikor hallom a semmit mondó nyilatkozgatásukat. Ez a társaság nem más mint egy tolvaj banda egytől egyig még a román cigány sem különb.”
 • 26. achilleus 2009. február 07. 17:43
  „24. hozzászólás Logaritmus 2009.02.07. 17:03
  Talán, ha a szegedi szdsz-es képviselő adjunktusnő vagyonbevallásában kutakodna ...”
 • 25. achilleus 2009. február 07. 17:18
  „Tessék az APEH-től vagyonosodási vizsgálatot kérni!
  Van jogállami út is. Ld. korábbi hozzászólásaimat is.
  Persze, ha egy pártnak csak az időhúzás, a gyűlöletkeltés a célja, ekkor előbb a sajtó elé viszi az ügyet.
  Szíjjártó, ha esze van, maga kéri a vagyonosodási vizsgálatot, mert hogy az MSZP nem kéri az biztos, nekik nem az "igazság" a lényeg, hanem a lejáratás, a tematizálás. Az MSZP-fanok pedig még hosszú évek múlva is csak azt hajtogatják, hogy a Szíjjártó is "lop", a vizsgálat eredményétől függetlenül. Arról persze mind elfeledkezik, hogy Orbánt is vizsgálták, és - milyen érdekes - az APEH tartozott neki 140 ezer forinttal.”
 • 24. Logaritmus 2009. február 07. 17:03
  „"...három nagy értékű ingatlan és 50 millió forintnyi megtakarítás..."

  Ezen miért nem tudok csodálkozni? Sőt, szerintem senki nem lepődik meg hogy ellenzékiség ide v. oda, a politikusok nagy része vagyonosodik mint Dareiosz király.”
 • 23. N.P. 2009. február 07. 16:52
  „Nemböszme 2009.02.07. 13:41

  Hosszútávú lenyúlásban az MSZP-s elvtársakra gondoltam. Ámbár ezügyben Fideszes ifjaink is hatékonyan használták ki a rendelkezésükre álló kevéske időt.”
 • 22. magyarok 2009. február 07. 16:27
  „Az összes Mszps is számoljon el a vagyonával és a Szijjártó aki annyira ugrál az Mszp buktatásáért, holott ő sem kisebb tolvaj ( a szemét!) számoljon el a pénzével, és ha nem megy az unokáját is börtönbe zárni!!!!!!!!!”
 • 21. meska 2009. február 07. 16:13
  „Ne számoljanak el a vagyonukkal. Ne. Se egyik , se másik. Csak kussoljanak végre. És menjenek. Jó messzire.”
 • 20. szociálischarta.blog.hu 2009. február 07. 15:57
  „Nem minden politikus becstelen, vannak tisztességesek minden oldalon, a gondot inkább a teljesíthetetlen feladatvállalásban kellene keresni. Miközben az országban sokan munkanélkül vannak, néhányan több posztot is visznek -- lehet, hogy képletesen? Ez látszik az eredményeken mindenhol. Ennek elejét lehet venni teljesítmény arányos díjazással kell bevezetni Hamarosan megszűnne a tulakodás! Mert a jobbik, balik, aluik, felülik, ugyan az, . nekünk a jókat meg kell tartani a többi mehet.
  A kormányfőnek volt az ötlete a képviselői illetmény plafon megállapítása, amit a mindenkori magyar átlagkereset háromszorosában határoznának meg.
  Azt hiszem ez most 170,- eFt így ennek*3 =510,-eFt.
  A munkavállalók esetébe alkalmaznak egy időarányosságot is, amit a képviselők esetében is be lehetne vezetni.
  A gyakorlatban működik: egy adott munkakör betöltésére 80 eFt a bruttó bér, úgy nem teljes foglalkoztatás esetén ez is csökken arányosan, 6-órás foglalkoztatás esetén 60 eFt 4-órás esetén 40 eFt.
  Analóg!
  A képviselők esetében is hasonló arányosítást kell alkalmazni, pl.: úgy hogy a több tisztséget betöltök az idő arányos juttatást kapják. Aki országgyűlési képviselő + polgármester legyen jogosult (képviselői illetmény /2 + polgármesteri illetmény/2) javadalmazásra. Aki országgyűlési képviselő + polgármester+megyei önkormányzati képviselő (képviselői illetmény /3+polgármesteri illetmény/3+megyei önkormányzati illetmény/3) és így tovább munka arányában kapjanak díjazást és ettől eltérni ne lehessen. Akinek 5-6 ,,munkaköre" tisztsége van az mindenütt a díj ötödét hatodát kapja ne többet munka arányosan.
  Az ingyen autókat el kell felejteni nekik is, valamelyik nagyon okos közülük mondta egyszer a KAMERÁBA felém fordulva, -- de a népnek szánta: NINCS INGYEN EBÉD!
  Nincs ingyen semmi, aki kap, az ad is és akinek nincs -- mint látjuk a vagyonbevallásokból -- az a mienket adja. Aki korrumpálható, most egy A4-el később kitudja?”
 • 19. maci52 2009. február 07. 15:51
  „hazaipalya,ezek közül lehetne miniszterelnök is valamelyik,mert akkor rá voksolok annó.”
 • 18. DMagóg 2009. február 07. 15:40
  „"A pofátlanság minden határán túl van", "az arcátlanság netovábbja". Ezt Ágh Péter fideszes politikus mondta...

  Tényleg az, ha egy képviselő ingyen használatra, vagy ajándékként elfogadja a felkínált gépkocsit. Különösen pofátlanság egy olyan sportklub elnökeként, amelyik egyébként önkormányzati támogatást kap.

  Persze, Ágh Petike nem a pártbeli druszájára gondolt, pedig megtehette volna. Bár Szíjjártó Petike nem szokta meghallani a pór nép hangját, nem ereszkedik le a válaszadásig, most még magasabb lóra ül. Persze, arról lehet még nagyobbat esni!

  A Fidesz lesz a mi megváltónk, ha a népet is megtanítják arra, amit ők tudnak, úgy szerezni nagy pénzeket, hogy közben -kevés kivétellel- még véletlenül sem sértik meg a törvényt. Gazdagok leszünk!”
 • 17. legal 2009. február 07. 15:30
  „Én is hallgattam a Kossuth Rádióban a Szijjártó Péterrel történt interjút, amelyben A gépkocsi bevallásával kapcsolatban korrektül járt el minden tekintetben, mert a bejelentés kérdésében eligazításért fordult a parlament vagyonosodási és... stb. nevű bizottság főtanácsadójához, hogy mit tegyen, miként tüntesse fel. A főtanácsadó közölte vele, hogy azt nem kell sehol feltüntetnie.”
 • 16. hazaipalya 2009. február 07. 15:27
  „bohoczokat az m1,reteklubb,telavivtv2,atvn láthatsz mindennap.”
 • 15. hazaipalya 2009. február 07. 15:26
  „junk,olvasd már el a Bethelen Gábor programot,letöltheted a Jobbik.hu oldalrol . Nekik van a legjobb programjuk és ráadásul a szegény emberek érdekeit nézik,nem pedig az ujgazdagokét . Én rájuk fogok szavazni és a kampányukbol is aktivan kiveszem a részem.”
 • 14. maci52 2009. február 07. 15:24
  „Ja,a házat grószfatertól,a lóvét a grószmuttertól,az észt Lenintől,kocsit nem vezet mert akkor nuku pia.”
 • 13. JungHeinrich 2009. február 07. 14:59
  „..hagyjuk már ezt a jobbikos marhaságot,az aktuális nyálazáson kívül semmiféle gazdasági programja nincsen,jelenléte kizárólag ideológiai alapon nyugszik és a jelenlegi elit közutálatának eredményeképpen...igazi bohócok.....csak annyi hogy friss hús került a barakkba. Emlékezzünk mi lett a farmernadrágos, rendszerváltó és igazán liberális politikusból...aki valaha magyarországon ilyen rövid idő alatt ilyen vagyonra tett szert azt szó szerint megvették...sajnos...pedig Vityának igazán kijárhatna a tisztelet,ez az Ő személyes elkúrása.Ha valaki tudja hogy a gazdaság romokban hever, minek igér 14. havi nyugdíjat? ....egyik kutya másik eb.......”
 • 12. achilleus 2009. február 07. 14:35
  „9. hozzászólás JungHeinrich 2009.02.07. 14:18
  Abban viszont van igazság, hogy nagyot koppanhatnak azok, akik azt hiszik, hogy a Fidesz hagyni fogja az olyan parttalanul tékozló, semmiféle gazdaságélénkítő hatást ki nem fejtő (mellesleg a szocik által 2002-ben beígért is megvalósított) intézkedések fennmaradását mint a 13. havi nyugdíj, az adómentes minimálbér, a szociális segélyek bemondásra való szórása. Szerintem olyan propagandát nem lenne szabad a fidesznek kifejtenie, amelyek azzal kecsegtetnek, hogy ezek az intézkedések fennmaradhatnak. /Persze nem vagyok benne biztos, hogy ezeket meg is akarják-e "reformálni", de legtöbbjét ebben a formában tarthatatlannak tartom./”
 • 11. hazaipalya 2009. február 07. 14:30
  „egy ut van: higgyetek a JOBBIK-nak :)”
 • 10. achilleus 2009. február 07. 14:25
  „9. hozzászólás JungHeinrich 2009.02.07. 14:18
  "Nem a komcsikat védem hanem azt a hihetelennek tűnő véleményt támadom,hogy a jelen helyzetben még valaki tud hinni a fidesznek....no ez az igazi agymosás..."
  És az MSZP-nek, akartad még mondani, ... /Komcsik pedig nincsenek, csak a módszereik ... Ld. most sem a JOGÁLLAMI megoldást választották, hanem az agitációs propagandát, ld. 7. hozzászólás achilleus 2009.02.07. 13:52/”
 • 9. JungHeinrich 2009. február 07. 14:18
  „...kedves nemböszme, neked meg lehet elhomályosítja az emlékeidet az a sok idő amit a kommunizmusban eltöltöttél,"akkor ment ám a lenyúlás igazán" teljesen igazad van ergo mindenki mindenütt ahogy ma is és a pógári kormányok alatt is,ha azonban különbnek érzed a fideszt a maszoptól nem ártana újabb levél Cavinton-ért sorba állni....persze jön a szólás,hogy de ők kevesebbet loptak meg hagytak élni. A mennyiségtől függetlenül a tolvaj tolvaj marad.A fidesz a jóléti intézkedéseken kívül semmilyen reformot sem indított, a maszop meg elkúrta útjára ennek isszuk ma a levét!Nem a komcsikat védem hanem azt a hihetelennek tűnő véleményt támadom,hogy a jelen helyzetben még valaki tud hinni a fidesznek....no ez az igazi agymosás...”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ingázók érdekében változik a MÁV menetrendje

Változik a MÁV menetrendje február 22-től a Budapest - Székesfehérvár, és a Pusztaszabolcs -… Tovább olvasom