Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

MSZP: tartóssá vált a recesszió Magyarországon

Az MSZP szerint tartóssá vált a recesszió Magyarországon, a reálbérek pedig 5,5 százalékkal csökkentek egy év alatt.
Józsa István országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, az átlagkeresetűek fizetése a csökkenés miatt hatezer forinttal kevesebbet ér.

Kitért arra is, hogy az adótörvények mind a nagyobb adókoncentráció felé mutatnak, ez el fogja érni az 50 százalékot, ami már a gazdaságot is lebéníthatja. A beruházások ellen hat, hogy a szabályokat az utolsó pillanatban változtatják, így a cégek nem tudnak tervezni, emiatt elmaradnak a beruházások.

A képviselő a sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy Orbán Viktor még nem szólalt meg Gyöngyösi Márton parlamenti felszólalása ügyében, holott ősszel a miniszterelnök azt mondta, hogy személyesen véd meg minden kisebbséget az őket érő atrocitások miatt.

Ezt az MSZP támogatná, de Orbán Viktor nem így cselekszik - mondta Józsa István.

Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselő hétfőn elhangzott - az államfő, a kormány, a pártok és a civil szervezetek elítélő reakcióit kiváltó - azonnali kérdésében annak felmérését szorgalmazta, hogy "az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára".

Olvasóink írták

 • 4. C6H12O6 2012. december 03. 07:05
  „Eddig egyik kisebbséget sem tudták megszámolni rendesen. Lehet a kisebbség a többség azért?”
 • 3. keletaru 2012. december 02. 16:55
  „Tudjuk politikusaink sosem felelősek , kisember s a hibás ! Hisz döntés hozásban ők vannak , ők szavaznak . Tanulság választani tudni kellene ... A kivétel az kivétel , az meg erősíti a szabályt !? Tudják az előző rendszer váltás után sem volt elszámoltatás , pedig akkor még volt az országunknak vagyona . Most sem lesz HA lenne vagyona az országunknak ! Ha laki meri kérdezni látjuk milyen bélyeget nyom rá a többi ! Üdv Kuci”
 • 2. Mozimasiniszta 2012. december 02. 14:02
  „J. Pista , egy jó házból való libériás inas finnyáskodó modorában előadta e-heti szösszenetét (már csak hogy meg ne feledkezzünk létezéséről) arról viszont hogy az EU negyedén , a mienkétől sokszor nagyobb a baj, és a munkanélküliség - és arról nem O.V.tehet - szelektív memóriája folytán: kussol ! Ez természetesen nem vigasz a számunkra, de az összképhez hozzá tartozik. Gyöngyösi ( szerintem valós) állításával szemben pedig védje meg magát - aki érintett !”
 • 1. lukrecia 2012. december 02. 13:32
  „Na és az Okok: Az EP-képviselő szerint a mai bénultságért a Gyurcsány vezette szocialista párt a felelős.
  A Népszabadságnak adott interjújában Bokros Lajos nem válaszolt arra kérdésre, hogy alapít-e új pártot, azt azonban elmondta, hogy szerinte van piaca ,,egy igazi, európai szabású konzervatív-liberális alakulatnak".
  ,,Magyarországnak egyértelműen arra van szüksége, hogy belső erőből szabaduljunk meg ettől az egyre inkább államközpontú, szabadságellenes, hazánk anyagi és erkölcsi romlását előidéző rendszertől. Ma ez az igazi és legfontosabb magyar nemzeti érdek" - nyilatkozta az egykori pénzügyminiszter.
  Bokros szerint a mai bénultságért a még Gyurcsány Ferenc vezette szocialista párt rendkívüli mértékben felelős. ,,A jelenlegi helyzetben nem vagyok híve annak, hogy a demokratikus ellenzék és a Fidesz felelősségét összemossák, sosem mondanám, hogy egyik kutya, másik eb. De az igaz, hogy 2002 és 2009 közt Magyarországon a hirdetett fellendülés helyett fenntarthatatlan és káros folyamatok indultak meg, elszabadult a költségvetési túlköltekezés, az ország mérhetetlenül eladósodott, amiből nem jött ki se jólét, se növekedés. Emellett a demokratikus intézményeket aláásta az állami politika rangjára emelt korrupció. Kettős hatalom jött létre a rendőrség, az ügyészség és a titkosszolgálatok keretein belül. Ezért a felelősséget vállalnia kell mind az MSZP-nek, mind a DK-nak" - mondta az interjúban Bokros.

  Forrás: Népszabadság”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiégett két lakóház Pest megyében

Az ingatlanokban senki sem sérült meg - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője. Tovább olvasom