Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

MSZP: téves Orbán helyzetfelismerése

Az MSZP szerint téves helyzetfelismerésről árulkodnak Orbán Viktor nagyköveti értekezleten mondott szavai.
Burány Sándor országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: reménykedtek benne, hogy a kormányfő kipihenve, rendezett gondolatokkal tér vissza szabadságáról, de nem így történt, Orbán Viktor változatlanul ragaszkodik a téveszméihez. "Úgy tűnik, a miniszterelnök úr nem pihente ki a fáradtságát (...), alapvetően téves a helyzetfelismerése a magyar gazdaság állapotáról" - fogalmazott.

Az MSZP-s politikus szerint ezt támasztja alá, hogy Orbán Viktor azt mondta: reméli, a rossz európai válságkezelés nem húzza vissza Magyarországot, a magyar válságkezelés ugyanis rövid távon is kecsegtet sikerrel, míg az európai nem. Burány Sándor úgy vélte, ezeket a szavakat csak a hőségriadóra lehet fogni, a magyar gazdaság ugyanis recesszióba süllyedt, az infláció pedig itt a legnagyobb az Európai Unióban.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Központi Statisztikai Hivatal szerdai jelentése alapján a reálkereset 3,2 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, azt pedig riasztó adatnak nevezte, hogy júniusban a közfoglalkoztatottakkal együtt is 21.400-zal kevesebben állnak alkalmazásban, mint tavaly ilyenkor.

Az ellenzéki politikus azt hangoztatta: mivel az uniós országok szinte mindegyikében jobbak a gazdasági adatok a magyarországinál, ostobaság azt állítani, hogy ők járnak rossz úton, mi pedig a jón. Már csak azért is - tette hozzá -, mert a 2010-es kormányváltáskor még egy százaléknál nagyobb volt a gazdasági növekedés, ma viszont a visszaesés mértéke haladja meg az egy százalékot.

A szocialista politikus szerint az emberek többségének rossz hír, hogy a kormány - mint azt a miniszterelnök kifejtette - továbbra is ragaszkodik a tehermegosztás politikájához. Szerinte ez azt jelenti, hogy az egykulcsos adórendszer miatt a terhek nagy részét továbbra is az átlagosan vagy az átlagnál rosszabbul keresők viselik majd.

A miniszterelnöknek azt a nagyköveteknek címzett kijelentését, hogy jó eredményt csak fegyelmezett katonákkal lehet elérni, Burány Sándor úgy értékelte: ez csak akkor igaz, ha a katonák nem kapnak őrült parancsokat. Véleménye szerint azonban a kormány azt várja a diplomatáktól, hogy egy védhetetlen gazdaságpolitikát vegyenek védelmükbe.

Olvasóink írták

  • 3. babar 2012. augusztus 23. 14:31
    „Kovács18milliórománLászló szerint is!”
  • 2. Mozimasiniszta 2012. augusztus 22. 21:24
    „Nem értek rá odaállni, mert éppen a kiárúsításból megmaradt országrészt lopkodták el a szadeszosok elől !”
  • 1. Kulik 2012. augusztus 22. 19:29
    „Vajon Burányék mért nem álltak a helyzet magaslatán amikor ők voltak kormányon?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány nem tervezi a kéményseprői díjak emelését

A jövőben a díjakat meghatározott sávokon belül állapítják meg. Tovább olvasom