Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

MSZP: több mint egy évtizedig válságban maradhat az ország

Az MSZP szerint Magyarország egy évtizedre vagy akár még tovább is válságban maradhat a kormánynak a munka és az oktatás világában végrehajtott változtatásai miatt.
Kunhalmi Ágnes, a szocialista párt elnökségi tagja vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a kabinet 2013-ig 213 milliárd forintot von ki a munkaerő-piaci kiadásokból, amivel több mint 120 ezer, szociálisan hátrányos helyzetű munkanélküli kerül annyira kilátástalan helyzetbe, hogy már esélyük sem lesz ismét elhelyezkedni.

Kiemelte: a szocialista kormány utolsó évében mintegy 110 ezren dolgozhattak közmunkásként, a jelenlegi kabinet azonban amellett, hogy szűkíti ezen munkavállalók körét, a többi alkalmazott jogait is csorbítja. Kunhalmi Ágnes a munkavállalók kiszolgáltatottabbá tételeként értékelte például az elbocsátási feltételek lazítását, a sztrájkjog korlátozását, a munkanélküli-ellátás csökkentését, továbbá a próbaidő három hónapról fél évre emelését.

Az MSZP elnökségi tagja hangsúlyozta, hogy a kormány az oktatás területén is "szegényellenes" politikát folytat azzal, hogy 16 évre csökkenti a tankötelezettség korhatárát, valamint pedagógusokat bocsát el, illetve iskolákat zár be és von össze.

Kunhalmi Ágnes megjegyezte: Orbán Viktor annak ellenére folytat "a boldogulás lehetőségéből százezreket kirekesztő" politikát, hogy a jelenlegi kormányfő 2005-ben egy televíziós nyilatkozatában azt mondta, a Kádár-rendszerben iskolába járó szegényebb, vidéken élő gyermekeknek több esélyük volt a társadalmi felemelkedésre, mint az ezredforduló után öt évvel.

Olvasóink írták

 • 8. strangerrr 2011. május 16. 17:53
  „Komolyan létezik olyan ember aki elhisz ilyen baromságokat, hogy "13 000 milliárdot" loptak?:)
  Az ország azok miatt a hülyék miatt tart itt, akik ilyen nyilvánvaló baromságot bevesznek.
  Bűnbakgyártásban világbajnokok vagyunk.”
 • 7. papsajt 2011. május 16. 07:59
  „Kezdetnek jó lenne, ha lemondanának a fizetésükről a képviselők :)”
 • 6. bánki 2011. május 15. 21:35
  „Nyolc év után miről beszéltek ?”
 • 5. babar 2011. május 15. 21:18
  „Igen, eltelt egy év és tiszta a lelkiismeretük!!
  Undorító!”
 • 4. achilleus 2011. május 15. 19:34
  „"MSZP: több mint egy évtizedig válságban maradhat az ország"

  --- könnyen meglehet, "jó" munkát végeztetek. Már megint: "1956 volt az utolsó esély arra, hogy nemzetünk a nyugati fejlődés útjára lépve gazdasági jólétet teremtsen. A ma vállunkra nehezedő csődtömeg egyenes következménye annak, hogy vérbe fojtották forradalmunkat, és visszakényszerítettek bennünket abba az ázsiai zsákutcába, amelyből most újra megpróbálunk kiutat találni. Valójában akkor, 1956-ban vette el tőlünk - mai fiataloktól - a jövőnket a Magyar Szocialista Munkáspárt. Ezért a hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkező húsz vagy ki tudja hány évünk is ott fekszik." - Orbán Viktor, 1989.06.16.
  http://www.rev.hu/89/f?p=107:18:1620598077082115::NO:RP,18:P18_DOC_ID:123”
 • 3. 2kedő 2011. május 15. 16:52
  „MSZP: több mint egy évtizedig válságban maradhat az ország
  Ők biztosan tudják, ők "kormányozták" oda!!Most meg úgy csinálnak,mintha "újat" fedeztek volna fel" VICC”
 • 2. északmagyar 2011. május 15. 16:20
  „Nahát, az mszp mire alapozza ezt a látomást?
  jaaaa, hogy ők hozták létre a körülményeket hozzá...

  1. Nem biztos, hogy a büdzsében jó heje lenne a pénznek. XD”
 • 1. igazságkereső 2011. május 15. 16:18
  „Mondja ezt az MSZP,amely párt és kormány 2002-2010 között a földdel tette egyenlővé az országot, miközben off-shore cégekbe menekítetek ki milliárdokat kormányzásuk nyolc éve alatt. Talán ideje lenne végre befejezni a hülyítést és kárörvendést, inkább arról adjanak számot,hogy hová tűnt el az országból 13000 milliárd forint?Tényleg ennyire hülyének nézik az ország lakosságát, vagy valóban ennyi hülye van az MSZP berkeiben? Mindkét változat nagyon súlyos, sajnos következményeit a lakosság viseli! De hol maradtak el a felelősségre vonások és az ellopott milliárdok mikor kerülnek vissza? van már rá lehetőség,hiszen Dominique Strauss-Kahn urat letartóztatták az amerikaiak,tehát nincs akadálya a milliárdok vissza tételének az államkasszába!!Elég volt a polgárok sanyargatásából,további ellehetetlenítéséből, a korábbi kormányzat alatt eltüntetett milliárdoknak a büdzsében a helye!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy autóbusz Székesfehérváron

Kigyulladt egy helyi járatú autóbusz Székesfehérváron a Budai úton vasárnap; a tüzet eloltották,… Tovább olvasom