Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

MSZP: történelmet hamisít a Fidesz és a Jobbik

A fővárosi MSZP-frakció vezetője szerint a Fidesz és a Jobbik meghamisítja a történelmet azzal, hogy vissza akarja vonni Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány Budapest-díját.
Horváth Csaba a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón egy kérdésre válaszolva azt mondta: felháborítónak tartják, hogy "a fideszes városvezetés a jobbikos cinkosaikkal együtt" történelemhamisítást végez. "A rend őreiből lesznek a vádlottak és a (...) rendbontókból, gyújtogatókból lesznek a hősök, ez a jelenkori történelemhamisítás" - fogalmazott.

A Kertész Ákos író díszpolgári címének visszavonására tett fideszes javaslatról szólva azt mondta, a legostobább jelenkor az, amelyik ma akarja megítélni egy író munkásságát. Horváth Csaba szerint Kertész Ákos szavai - József Attila, Ady Endre és Petőfi Sándor több verséhez hasonlóan - a hazaszeretetről szólnak.

"József Attila, Ady Endre és Petőfi Sándor soha az életben nem kerülhetett volna bele az irodalomkönyvekbe, ha az akkori jelenkor kitörölte volna egyes verseik miatt, amelyek hazafisága nem kérdőjelezhető meg, és ezeknek a túlfűtött hangulata minden magyar számára a hazaszeretetet jelképezi, és ezt Kertész Ákos esetében más színezetben olvasni a legnagyobb butaság" - mondta a szocialista politikus.

Olvasóink írták

 • 5. csergemerge 2011. szeptember 21. 21:32
  „MSZP: történelmet hamisít a Fidesz és a Jobbik...

  Nagy szavak, ezek!!
  Pedig az MSZMP-nek nagyon óvatosan és nagyon nagy alázattal kellene ezekhez a kifejezésekhez nyúlni.
  Ugyanis a poszt-kommunista MSZMP (amely ma ki tudja miért, de szocialistának nevezi magát) több mint ötven éven keresztül gyalázatosan meghamisította szeretett hazánk történelmét.
  Egész generációk nőttek föl a hazugságokon!
  Ilyen az amikor a tolvaj kiált tolvajt....”
 • 4. Koszta 2011. szeptember 21. 11:17
  „Rendőrök által megvert pap, élsportoló, nyugdíjas nő, fidesz politikus...
  Egyik sem randalírozott...
  Biztosan szakszerűen és szabályszerűen lett levezényelve és kezelve a helyzet?
  Azonosító szám nélkül...
  Ugyanakkor ha visszanézzük az "utcai zavargások" felvételeit, azt látjuk, hogy addig nem volt semmi rendbontás a tömeg részéről, amíg nem kezdték oszlatni... A randalírozás reakció volt, nem akció...
  Az hogy egy tömeg demonstrál, az még nem erőszak... Sem az ukránoknál nem okozott összecsapást a "narancsos" demonstrálás (engedélyezés nélkül), sem Belgrádban nem oszlattak anno... Pedig Balkán... Mégse ugrott a saját állampolgáraira az ottani rendőrség a puszta demonstrálásért...
  De a budapestiek dolga... Akár szavazhatnak is róla... Hogy érdemes e Gergényi a Budapest díjra...”
 • 3. bánki 2011. szeptember 21. 10:42
  „2007-ben megszerezte az Admiral Tours Hungary Utazásszervező Kft. 30%-nyi üzletrészét, ezzel tulajdonostársa lett Pintér Sándornak és Valenta Lászlónak, a volt rendőr-kollégáknak.[9] Szolgálati viszonyának megszűnése után, Leisztinger Tamás üzletember cégeinek a "biztonsági főnöke" lett.[10] 2008. augusztusában az ugyancsak a Leisztinger érdekeltségi körbe tartozó, "gyorskölcsönök" folyósításával foglalkozó Athlon Pénzügyi Zrt. vezérigazgató-helyettese lett.[11]

  Ejnye-bejnye !”
 • 2. bánki 2011. szeptember 21. 10:18
  „Mi van ?

  Azért ezt le kéne fordítani!

  Gergényi és Gyurcsány ,,húzta" rá a tömeget a Tv székházra. ,,Cassus beli" -szerencsére nem jött be nekik.”
 • 1. igazságkereső 2011. szeptember 21. 10:05
  „Az MSZP meg történelmet írt abból, hogy 8 éves kormányzás alatt hogyan kell "padlóra tenni" Magyarország lakosságának legalább 80 %-át! Ha Horváth Csaba szerint Kertész Ákos irodalmi munkásságában megírt " a magyar egy moslékzabáló nemzet" a hazaszeretetről szól, akkor erre csak azt lehet válaszolni,hogy lehet,hogy Horváth Csaba moslékot zabál és ezt tekinti elismerésnek Kertész Ákos részéről ám tegye, de akkor vonatkoztassa elé magát Horvát Csaba a magyar nemzettől! Ugye érti kedves Horváth Csaba, hogy miről szól itt a történet és nem egy olyan félreérthető kijelentésről, amelytől egyébként elhíresült a választási ígéretek hevében, hogy "ingyenessé tesszük Budapesten az ingyenes közösségi közlekedést"! Ennyit Kertész Ákosról,Önről, és mindazokról ,akiknek Önhöz hasonlóan fogalmuk nincs arról,hogy milyen károkat okoztak 8 éves regnálásuk alatt! Nem részletezném,mert nincs annyi hely a számítógépen, amelyen meg lehetne írni, fel lehetne sorolni azokat a károkat, amelyekkel 2010-re teljesen ellehetetlenítették Magyarország lakosságát,pénzügyileg,morálisan és minden formában, amiben csak ez lehetségessé vált az önök számára!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áfacsalással kel el az étolajok negyede

A csalások miatt a legálisan működő gyárak egyre inkább a külpiacokra menekülnek - írja a Napi Gazdaság. Tovább olvasom