Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

MSZP: ˝trafikmutyi˝ után itt a ˝szeszmutyi˝

A kormány egy tanulmány szerint az égetett szeszek forgalmazását is koncesszióba adná - mondta Török Zsolt.
Az MSZP szerint úgy látszik, hogy a "trafikmutyi" után itt a "szeszmutyi", hiszen a kormány egy tanulmány szerint az égetett szeszek forgalmazását is koncesszióba adná - mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A szóvivő szerint két internetes portál és egy hetilap is írt arról, hogy tanulmány készült a kormány számára, amely szerint az égetett szeszek forgalmazását is privilegizálnák, koncesszióba adnák, és vagy a trafikokban vagy más helyen lehetne az ilyen termékeket kizárólagosan forgalmazni.

A szocialista politikus úgy fogalmazott: ha a hírek igazak, akkor az azt jelenti, hogy a "tolvajkormány" három év után rá akarja tenni a kezét a szesziparra, az alkoholforgalmazásra is, miután már lenyúlták a magánnyugdíj-megtakarításokat, kihúzták a földet a gazdák lába alól és szétverték a szerencsejáték-ipart, tönkretéve ezzel 40 ezer család megélhetését. Török Zsolt hozzátette: a "trafikmutyi" pedig jelenleg is a zajlik, a kormány ezzel szintén 40 ezer család megélhetését tette tönkre, csak azért, hogy ötezer "csókos" jól járjon.

"Nem volt még elég, hány tízezer, hány százezer családnak az életét akarják még tönkretenni Orbán Viktorék?" - tette fel a kérdést az MSZP szóvivője, aki arra szólította fel a kormányt, hogy ezt fejezze be. Hangsúlyozta: az elmúlt három évben már 60 ezer kis- és közepes vállalkozás ment tönkre a kormány gazdaságpolitikája miatt, most pedig bedőlnek azok a kiskereskedők is, akiknek forgalma jelentős részét a dohánytermékek vagy az alkohol fogalmazása tette ki.

Az Index csütörtökön írt arról, hogy a Magyar Narancs birtokába került, a gazdasági tárca számára készült szakértői feljegyzés szerint "a kiskereskedelem és a vendéglátás (kitüntetetten az italmérések) számára az állam által engedélyezett csatornákon keresztül juthatnának el a termékek". A lap szerint a kormányzat most azt fontolgatja, hogy hogyan lehetne állami keretek közé terelni az alkoholkereskedelmet úgy, hogy a fogyasztás visszaesése ne okozzon jelentősebb jövedék adó- és áfabevétel kiesést. A tanulmány szintén felveti, hogy egy nagyon szigorú - skandináv vagy ausztrál - típusú, erősen monopolizált szabályozás azért sem lenne jó, mert sok kisbolt bezárásához és tömeges elbocsátásokhoz vezetne.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. Cillit_bang 2013. június 01. 17:38
  „Nem értem meddig rágódnak ezen ....Ha most a szoclibek lennének kormányon, akkor az ő párt közeli emberei nyertek volna...Úgy, mint akkor, csak más ügyekben...Így van ez a világon, mindenhol.....Ha valaki nem értené: ez olyan, mintha T.Zs. (érettségizett?) elvtárs lenne most O.V. kormányszóvivője......Morogjanak...”
 • 34. florian72 2013. június 01. 07:02
  „33. +36 2013.05.31. 14:59

  Rákérdezhetek ? Talán az ostoba nép?”
 • 33. +36 2013. május 31. 14:59
  „bárgyú, tohonya, pipogya, megalkuvó, beszari, birka, nem törődöm...
  vajon kik lehetnek ezek?”
 • 32. rantotthus 2013. május 31. 12:07
  „A magyar ember gyorsan felejt.
  Ezt nagyon egyszerű kihasználni a politikában. Általában mindig csak az aktuális <moderálva>on hőbörgünk, vagy marjuk egymást, míg akik hülyének, csordának néznek minket hátradőlve kényelmes székeikben röhögken rajtunk.
  Emlékeim szerint ennél sokkal kisebb dolgokért szanaszét verték Budapest utcáit, épületeit a "békés tüntetők". Akkor mindenkinek hatalmas igazságérzete volt és mindenkinek elfogyott a türelme. Érdekes módon azt a következtetést vontam le, hogy anno ezeket a feszültségeket a jobb oldal generálta és a bal oldal valószínűleg sokkal intelligensebb emberekből áll. Mit kéne most tennem. Elvették a magánnyugdíj pénztáramból a saját megtakarított pénzemet, hogy egy idióta visszavásárolja az EON-t, a Fradit meg a MALÉV-et, ami tönkrement (!!!). Chips adó, Médiatörvény, Alkotmány módosítás és had ne soroljam a sok marhaságot, amitől néha a fejem is leesik, hogy "te jó ég, tényleg ez a legfontosabb most??" Eközben persze számos olyan változtatás is történt, ami okos döntés és ésszerű. Csak ezek az idióta elképzelések ne lennének. És most a TRAFIK. Ez konkrétan, aki utánaolvas tudja, egy nyilvános pénz szétosztás. Kár vitatkozni. Ha én is nyertem volna 7 (!!) darab üzletet, nyilván befognám a számat és piszkálnám az MSZP-t.
  Utolsó kérdésként... Miért van az, hogy ha egy nyilvánvaló hibára felhívja egyik ember a másik figyelmét, az rögtön elkezd támadni "mert ti mit csináltatok az elmúlt 8 évben" dumával, meg Gyurcsánnyal, meg Bajnaival ... Kit érdekel ? A kérdésre válaszoljanak kedves emberek és akkor egy intelligens vita is esetleg kialakulhat. Minden jót.”
 • 31. kormoska 2013. május 31. 10:34
  „26.XY
  Az"átkosban"még nagyon sok Fideszes vöröskatona volt.De ahogy jött a módszerváltás a párttagkönyvek EGY RÉSZE kifakult és enyhe narancsszínt öltött:-)
  A legtöbb mai,magát jobboldalinak valló ember ezért jobboldali,mert az aktuális hatalom közelében szeret lenni,személyi kultuszos vagy egyszerűen szeret hinni......,hinni a nagy nemzetmentő politikában.
  A Fidesznek hinni olyan mint az állandó részegség:Mindennap kapnak hozzá egy keveset"szeretett"kormányunktól!”
 • 30. szandokán 2013. május 31. 08:02
  „Nem vagyok Fidesz párti,de azért ahoz,hogy annyit lopjanak,mint az Mszp nyolc éven keresztül,fel kel kötni a gatyájukat,a Fidesz kormánynak. <moderálva>”
 • 29. Együgyű 2013. május 31. 07:46
  „,,MSZP: ˝trafikmutyi˝ után itt a ˝szeszmutyi˝
  Örömmel jelenthetem a szertett hazai egységes, nemzeti összetartó, nemzeti hagyományokat őrző nemzeti ezeréves népnek az alábbiakat: A Nemzeti Magyarországon, aki akármilyen mutyit elnyer, megnyer annak az abból adódó jövedelme nem lesz havonta akkora, mint a minimálbér és az alá sem fog süllyedni. Sőt a munka világában sem kel ezen, személyeknek elhelyezkedni! Csak a mutyijukban, közmunkában esetleg minimálbérért vagy az alatt 12-16-órában jó szakembereket kell kiválogatniuk maguk köré! Variációként a megváltozott munkaképességűek alkalmazása is számításba jöhet 4-órában arányos minimálbérért. Ezt követően a megváltozott munkaképességűt meg lehet alkalmazni ,,mutyiban" ugyanezen luxus bérért 12-órában! Vélelmezhetően semmilyen mutyinál nem lesz várható komoly, hathatós ellenőrzés. A fentiekből következik, lesznek csőstül fejlett nyugat-európai jól fizetett új munkahelyek akár egymillió is. Bizonyára mindenki megélhet a családbarát politikusaink révén a mai demokratikus szent Magyarországon, luxus módon! Most már lehetséges, hogy senkinek a 2030-as megváltás évét nem kel megvárnia! Tündérmesei szinten mindenkinek 2013-tól eljött az aratás és Kánaán éve! Várhatóan a mutyikban forgalmazott termékek árrései is növekedni fognak az egységes áldozatvállalás és a megnövekedett vásárló erő miatt. Következés képen a mindenkori demokratikus jól dolgozó és közpénzekből jól fizetett felesküdött kormányok majd a termékek, szolgáltatások áfát-itt szinte tartják vagy még az igazságosság és az egyenlő teherviselés jegyében növelni fogják. Levonható még az, hogy a közeljövőben esetleg a jövőben az így megnövekedett nettó bérek miatt az igazságos egykulcsos jelenlegi személyi adónk egy számjegyű lesz! A fogyasztásnál kell mindenkinek adózni!
  Hajrá Magyarok! Hajrá Magyarország, mert újra dübörögni fog a hazai gazdaság, mint mindig az elmúlt rendszerváltás utáni években!!! Dübörögni fog újra a Pannon Puma! Most már csőstül jöhetnek a befektetők, mert Magyarország kiszámítható gazdaságpolitikával rendelkezik 2050-ig! Nem szorulunk most már a külföldiek pénzére! (Mindenki a szája íze szerint értelmezze a kommentemet a nemzeti magyar szokásos széthúzás jegyében!)”
 • 28. X_Y 2013. május 31. 06:59
  „25. DobóI 2013.05.30. 20:40

  "Mutyira Szövetkezett "

  <moderálva>”
 • 27. Antal50 2013. május 31. 06:58
  „Mintha látszana,hogy mibe teljesít joobban Magyarország.”
 • 26. X_Y 2013. május 31. 06:58
  „11. vakanyad 2013.05.30. 16:50
  "Kedves MSZP-sek,amikor ledaráltátok a Piroskönyveiteket"

  ...hogy aztán fideszes tagkönyvet kapjanak. Mily érdekes hogy a kormánytagok jelentős része az "átkosban" harcos kommunista volt.”
 • 25. DobóI 2013. május 30. 20:40
  „MSZP = Mutyira Szövetkezett <moderálva>.”
 • 24. mivan? 2013. május 30. 20:34
  „Szerintem az MSZP azért lett nagyon elzavarva, amit most a fidesz is csinál. Ne gondoljátok azt, hogy Ők különbek. Mikor jutunk el arra a szintre, hogy a fidesz választók is egy kicsit elgondolkoznak és ki merik jelenteni, hogy ne tovább? Ne hagyjatok rájuk mindent, oké!”
 • 23. info 2013. május 30. 20:28
  „11. vakanyad 2013.05.30. 16:50 -ilyen szöveg mellett fogsz te még sírni.......”
 • 22. kormoska 2013. május 30. 19:56
  „Nem tudom kell-e ezen csodálkozni!?
  Abszolút várható volt,hogy a következő választásig az italokhoz is hozzányúlnak.
  Ez más országokban(Ausztria,Svédország,Finnország)is így van,de nálunk ezt is körbelengi majd a MUTYIZÁS,A KORRUPCIÓ ÉS A SÁRDOBÁLÁS!
  Tudják nagyon jól,hogy 2/3-uk többé sohasem lesz,ezért most keményen"hajráznak".
  Kitalálnak valami egészségügyi mézesmadzag szöveget hozzá-az emberek jó része be is veszi majd-a KORMÁNYUNK meg úgy van vele,hogy a magyar választók BÁRMIT elnéznek nekik.
  És sajnos lehet,hogy igazuk van!”
 • 21. queenmargareth1 2013. május 30. 19:31
  „19. Egyolvasó 2013.05.30. 18:40 jé, ezt eddig csak én írtam:)kösz, más is így látja”
 • 20. szatyi 2013. május 30. 19:04
  „Miért pont most mondanának igazat az NGM-ben?”
 • 19. Egyolvasó 2013. május 30. 18:40
  „16. Légiós 2013.05.30. 17:39

  Bizony igazat írtál, de a fidesz addig mit is csinált?
  Jaaaaa, hogy nem ment be a munkahelyére, hogy tegyen az mszp rombolása ellen, ezt miért nem veszi észre senki?”
 • 18. roxper 2013. május 30. 18:36
  „14.
  Persze így volt ez másik 100 törvénytervezettel is, amit aztán szépen megszavazott minden nari katona, inkább hallgass...”
 • 17. booo 2013. május 30. 18:05
  „Nem szeretem a szocikat, de most valahogy nagyon szimpatikusat, szívbőljövőt szóltak!
  Ezek után jön a pörkölt kávé és még sorolhatnám.
  És talán jó lenne elszámolni -és nem titkosítani- a pályázatokkal!”
 • 16. Légiós 2013. május 30. 17:39
  „az mszp a sok volt mocskos botrányukkal foglalkozzanak és a gyönyörü 8 évükkel amig teljesen tönkre vágták az országot gyalázatos banda”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ab: a kormány válaszolt az Európai Bizottság kérdéseire

Brüsszel egy hónapja írt levelet az alaptörvény negyedik módosításával kapcsolatos vitatott… Tovább olvasom