Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

MSZP: vizsgálják felül az Egészségügyi Holding létszámleépítését!

A Fidesz emelje fel a szavát a szabolcsi Egészségügyi Holding (EH) Zrt.-től elbocsátandó dolgozók érdekében.
Az MSZP arra szólítja fel a Fidesz-KDNP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei képviselőit, hogy emeljék fel szavukat a szabolcsi Egészségügyi Holding (EH) Zrt.-től elbocsátandó dolgozók érdekében, illetve a vezetés vizsgálja felül a tervezett létszámleépítésről meghozott döntését.

Nagy László, az ellenzéki párt nyíregyházi szervezetének elnöke szerdán a Jósa András Oktatókórház előtt megtartott sajtótájékoztatón pártja nevében tiltakozását fejezte ki a holding által hétfőn bejelentett, 541 fős tervezett létszámleépítés ellen, amely a háttérszolgáltatásban tevékenykedő dolgozókat érintené.

Úgy fogalmazott: a holding megalakulásakor a racionális és ésszerűbb működést tűzte ki célul a korábbi fenntartó megyei önkormányzat, e célokból azonban nagyon kevés valósult meg. A városi elnök szerint felvethető a felelőssége azoknak, akik ebben az időszakban rengeteg információval rendelkeztek a szervezet működéséről, vagyis személyesen a megyei közgyűlés elnökének és a gyógyintézmény felügyelőbizottsági elnökének. A szocialista politikus hozzátette: a megyében tizenöt fideszes országgyűlési képviselő van, akik az elbocsátással kapcsolatban "mélyen hallgatnak."

Az MSZP azt kéri a kormánypárti képviselőktől, hogy az Országgyűlésben hallassák a hangjukat a döntésről, a létszámleépítéssel kapcsolatos döntést pedig vizsgálja felül a holding vezetése - hangsúlyozta Nagy László. Az MSZP városi elnöke ugyanakkor rámutatott: a megyének nemcsak a munkanélküliség miatt van óriási szüksége a kórházak önállóságának megtartására, hanem amiatt is, mert az egészségügyi ellátás színvonala az egészségügyi dolgozók mellett a háttérszolgáltatásban tevékenykedők munkájától egyaránt függ.

A sajtótájékoztatót követően a párt a kórház előtt néma demonstrációt tartott, melyen mintegy kéttucatnyian jelentek meg.

Az Egészségügyi Holding Zrt. vezetése nem kívánt reagálni az elhangzottakra. Az MTI információi szerint a tervezett leépítés részleteiről jövő héten tart sajtótájékoztatót a holding.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megváltoztatta a kérdőívet a kisegyház, közokirat-hamisítás gyanúja miatt feljelentést tett az OVB

Az eredeti aláírásgyűjtő ív megváltoztatása miatt az Országos Választási Bizottság feljelenti az egyik egyesületi formában működő kisegyházat. Tovább olvasom