Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

MSZP: vizsgálják ki a püspökladányi útépítés szabálytalanságait

Csontos János (MSZP) a miniszterelnökhöz és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez fordult a püspökladányi, uniós forrásból épített gyűjtőút miatt.
A politikus erről Szabó Zoltán képviselőtársával tartott sajtótájékoztatót Budapesten. A beruházáshoz 418 millió forint pályázati pénzt és állami támogatást kapott a város. A két politikus kifogásolta, hogy a fejlesztést - mint fogalmaztak, Arnóth Sándor (Fidesz) polgármester "személyes indíttatása" miatt - olyan területen valósították meg, amely a szabályoknak nem felel meg. Majd feltették a kérdést: a polgármester miért engedett el 6 milliárd forintnyi, a várost megillető kötbért?

Olvasóink írták

 • 4. achilleus 2009. szeptember 20. 19:55
  „Idézek már innen egy kicsit:
  "A képviselő /SZABÓ/ a továbbiakban ismertette az ügy részleteit is: A közbeszerzési kiviteli pályázatot egy referenciával nem rendelkező, 1 millió forintos törzstőkével frissen alapított cégre, a Kelet-Épszer Kft-re szabták, amely irreálisan rövid határidőt és olyan összegű késedelmi kötbért - napi csaknem 50 millió forintot - vállalt, ami csak autópálya-építés esetén szokásos. (........) A polgármester tehát saját hatáskörében összesen 6 milliárd 173 millió 827 ezer 128 Ft kötbérről mondott le. Ennyi pénzből megépülhetne a drámai mértékű kamionforgalmat a városból kivezető elkerülő út, elkészülhetne a munkahelyeket teremtő ipari park, bővülhetne a kiváló gyógyvizű fürdő, és visszafizethető lenne a polgármester által felvett 500 millió Ft hitel is."

  Persze, az 1 millió forintos törzstőkéjű Kft majd kifizeti mind a 6 173 827 128 forint 45,2 fillért.”
 • 3. achilleus 2009. szeptember 20. 19:48
  „Ma ez lenne a vasárnap délutáni mszp-matiné?
  Nyakó, Szabó, Török stílusához képest igencsak visszafogott.
  Ha-ha-ha, megnéztem az mszp honlapot, és ezt láttam:
  "Püspökladány városa útfelújításba és belterületi gyűjtőút építésébe kezdett, a költség 95 százalékát uniós pályázat és állami támogatás biztosította - közölte az "Így kormányoztok ti!" sajtótájékoztató-sorozat újabb állomásán Szabó Zoltán országgyűlési képviselő. Elmondta, hogy a gyűjtőút céljára kiszemelt utca, a Szent László utca ugyan alig fele olyan széles, mint amit az építési szabvány előír, ám ez a csókos rokonok utcája, ahol a polgármester is felnőtt, így a 14 jobboldali képviselő szó nélkül jóváhagyta a polgármester választását."

  Így már mindjárt más, hozzák a formájukat.”
 • 2. maci52 2009. szeptember 20. 17:01
  „Valakinek nem jutott zsozsó!
  Szar dolog kimaradni a pénzosztásból,irigyek vagyunk,elvtik?”
 • 1. KolompárRómeó 2009. szeptember 20. 15:52
  „Mi van, elFtársak? Próbáljátok szétkenni a sza@rt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fának hajtott egy quados Ráksiban

A baleset körülményeit vizsgálják. Tovább olvasom