Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

MSZP: Zombor Gábor félrebeszélt

Az MSZP szerint Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár félrebeszélt szerdán, amikor azt mondta, márciusban a kormány elé kerül a kórházi struktúra átalakításáról szóló javaslat.
Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő, a népjóléti bizottság alelnöke szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy az egészségügy átalakítása az Orbán-kormány szótárában a forráskivonást, a kórházak összevonását és leépítését, az osztályok megszűntetését jelenti. Szerinte Zombor Gábor azért beszélt félre, mert továbbra sem tudni, hogy a kormány hogyan kívánja kezelni az egészségügy forráshiányát, a várólisták csökkentését, a fűtetlen kórtermeket, az eladósodott kórházakat, az országot elhagyó orvosok és egészségügyi dolgozók problémáját.

Zombor Gábor egy szerdai budapesti rendezvény után újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, február 20-án kapja meg az összesített adatokat a megyei egyeztető bizottságoktól, az egészségbiztosítótól és a Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettől (GYEMSZI) az ellátórendszer struktúrájának lehetséges átalakításáról.

Az államtitkár utalt arra, a kormányülésen elhangzott, hogy április 1-jén megtörténik a kórházak adósságának konszolidációja, a kintlévőségeket átveszi a GYEMSZI utódja, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Kész Zoltánnak papírja van arról, hogy hazudott

A Kúria szerdán helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amely szerint Kész Zoltán… Tovább olvasom