Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

MTV-ügyvezető: az mondjon le, aki jogsértő

Az mondjon le, aki jogsértő - kommentálta hétfői közleményében Medveczky Balázs, a Magyar Televízió (MTV) ügyvezetője a közmédium felügyelő testületének egyik tagjának a Magyar Narancs múlt heti számába írt, az ő távozását sürgető publicisztikáját.
"A kurátor minősítése és követelése elfogadhatatlan" - írta, előbbi megállapítással az őt "közjogi ámokfutónak" minősítő kitételre, illetve lemondása sürgetésére válaszolva.

Mint írja, a köznyelv azokat tartja ámokfutónak, akik "veszélyes, kártékony, törvényellenes tevékenységüket megállíthatatlanul folytatják".

"Ámokfutó volt-e az MTV Közalapítvány kuratóriumi elnöksége, amikor - mint azt az ellenőrző testület is megállapította - jogszabályi felhatalmazás nélkül követelte a Nap-kelte felmondott szerződésének helyreállítását?" - teszi fel a kérdést, megtoldva ezt azzal, ámokfutó-e "aki a jogszerűtlen kuratóriumi elnökségi határozatot végre nem hajtó vezető fejét követeli".

Az ügyvezető szerint Kozák Márton abban nem téved, hogy az MTV finanszírozása "kvázi normatív", de ennek a szónak a jelentése a "mintha".

Medveczky Balázs úgy fogalmaz: "Mintha - ez a latin eredetű quasi jelentése. Úgy tűnik, mintha a közmédia támogatása szabályozott volna, mintha a forrásokat a kötelező feladatok ellátásához rendelnék. A valóság ennek éppen az ellenkezője, hiszen a köztévé 9,45 milliárdos céltámogatását a választások évére, 2010-re készül elvonni a kormányzat és a mögötte álló pártszövetség".

A Magyar Narancsban a múlt héten megjelent cikk szerint Medveczky Balázsnak, távoznia kell e tisztségéből; a Nap-kelte szerződésének felmondása után a tulajdonosi jogokat gyakorló kuratórium elnöksége "határozatban kötelezte az alelnököt az eredeti állapot helyreállítására, aki ennek végrehajtását megtagadta. Ezért kell távoznia" - írta Kozák Márton, hozzátéve, "az alkalmazott nem értelmez, nem mérlegel, hanem végrehajt".

Amennyiben az intézmény ügyvezető alelnöke nem ért egyet a tulajdonosi döntéssel, két dolgot tehet: lemond, vagy jogorvoslatot keres (de a jogerős döntésig akkor is végrehajtja a tulajdonosi döntést) - fűzte hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizarr öngyilkosság: áramot vezetett a testébe

Különös módját választotta az öngyilkosságnak egy mosdósi férfi: két csupasz vezetéket tartott a… Tovább olvasom