Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

MTV: indokoltak voltak a személyi változások

A kialakult helyzet és a megüresedett posztok miatt volt szükség személyi változásokra a Magyar Televízióban - így reagált írásban a köztévé kommunikációs osztálya arra a kérdésre, mi indokolta pár nappal az elnökválasztás előtt a magas szintű személycseréket.
Az MTV válaszában közli: az m1 csatorna gyártási és gazdasági igazgatói posztját azért kellett betölteni, mert a feladatot ellátó Pintér Miklós január 2-án váratlanul elhunyt. Az m1 eddigi műsorigazgatója Pusztay András pedig saját kérésére távozott posztjáról, ezentúl egyebek mellett tévéfilmek készítésével foglalkozik majd. A levélből kiderül: az m1 megüresedett műsorigazgatói posztjára az m2 műsorigazgatóját nevezték ki, és mivel így már két csatorna műsorkészítői tevékenységét irányítja, helyettest is kapott.

Az MTV szerint mindezek alapján látható, hogy nem az elnökválasztás negyedik fordulójához, hanem egy helyzethez alkalmazkodva, szervezeti változás nélkül töltötték be a posztokat, már eddig is foglalkoztatott és tapasztalt tévés munkatársakkal.

Kitérő választ ad a levél arra a kérdésre, hogy milyen szerződést kötöttek a most kinevezett vezetőkkel, akik valószínűleg csak rövid ideig láthatják el feladatukat, hiszen a napokon belül megválasztott új elnök feltételezhetően a saját csapatával kíván majd együtt dolgozni. "Az MTV feltételezéseket nem kíván kommentálni" - áll a levélben, amely egyúttal leszögezi, hogy a személyi változásokról döntő ügyvezető alelnök tiszteletben tartja a kuratórium és a választott elnök jogait, valamint megteremti a feltételeket a zavartalan működéséhez az új elnök megválasztásáig.

Az MTV keddi közleménye szerint Pintér Miklós posztját Czák Ferenc, a távozó Pusztay András helyét Kósa Somogyi György tölti be, helyettesének pedig Nagy Tündét nevezték ki.

Olvasóink írták

  • 1. hazaipalya 2009. január 08. 06:55
    „kevesebb "hot" szereplöt a mediába!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ukrajna és az EU megegyezett a megfigyelőkről

"Azonnal" beengedik az Európai Unió technikai megfigyelőit Ukrajnába, hogy az oroszokkal zajló vitás… Tovább olvasom