Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

MTV: Újabb bűncselekménnyel gyanúsították meg Benedek Fülöpöt

Cselekményeivel a gyanúsított vagyonkezelői kötelezettségét szándékosan megszegve - részben felbujtóként - (a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyetteseként) a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott.
A Magyar Televízió (MTV) Híradójának információi szerint újabb bűncselekménnyel gyanúsította meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség Benedek Fülöpöt, a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) egykori szakállamtitkárát. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTV-nek csütörtökön azt mondta, a volt szakállamtitkár a gyanú szerint 2005-2008 között úgy engedélyezte egyes minisztériumi rendezvények többletköltségének kifizetését, hogy átlépte az általa is ismert kereteket, s ezzel 4,5 milliós kárt okozott. A Híradó szerint az ügyészség kezdeményezni fogja, hogy a vasárnap lejáró előzetes letartóztatást a bíróság két hónappal hosszabbítsa meg. Benedek Fülöpöt november 4-én hallgatták ki gyanúsítottként, majd vették őrizetbe.

A Fővárosi Főügyészség sajtóirodája akkor azt közölte az MTI-vel, hogy Benedek Fülöpöt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt őrizetbe vették. A közleményben az állt: a gyanúsítás lényege szerint "B. Fülöp 2005-2007-ben jogosulatlanul szervezett meg reprezentációs célú protokollvadászatokat, illetve 2006-ban közreműködött abban, hogy saját célra megrendelt facsemeték ellenértékét a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet fiktív tanácsadói szerződések megkötése útján fizesse ki." Cselekményeivel a gyanúsított vagyonkezelői kötelezettségét szándékosan megszegve - részben felbujtóként - (a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyetteseként) a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott - olvasható az ügyészségi közleményben.

Olvasóink írták

  • 2. achilleus 2010. december 03. 09:40
    „Újabb 40 tonna lmegfigyelési- és lehallgatási jegyzőkönyv?”
  • 1. dodó 2010. december 02. 20:53
    „Koncepciós eljáráson alapuló koholt vádak!
    Egy Benedek, egy volt államtitkár, egy igazi szocionista ILYET NEM CSINÁL!
    Ők mindent a közért tesznek! Ők igazszívűek és hitűek!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több teherautó elakadt Zala megyében

Rendőri forgalomirányítást vezettek be a 74-es főúton Fakospusztánál, a baki tető előtt is. Tovább olvasom