Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Műfogsorért adtak el egy lányt Kecskeméten

Leánykereskedelem miatt javasol vádemelést a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) öt ember ellen. A gyanúsítottak 160-300 ezer forintért vettek lányokat, akiket Hollandiában dolgoztattak prostituáltként.
A nyomozás eddigi adatai szerint 2006. január 16-án K. István 160 ezer forintért megvásárolt H. Ferenctől egy 20 éves tiszadadai lakost. A lány, akit külföldi prostitúciós munkára vettek meg, másnap Hollandiába utazott, és ott dolgozott március elejéig. Ez idő alatt összesen 1.800.000 forintot keresett, amit mind átadott a gyanúsítottaknak.

Egy másik esetben K. István 2006. szeptember 25-én J. Jánostól Kecskeméten 50 ezer ezer forintért és egy fogsorkészítés költségeinek megtérítéséért - ami 280 ezer forintot tett ki - vásárolt meg egy lányt szintén külföldi prostitúciós munkára.

Ez az áldozat két hetet dolgozott Hollandiában, ezalatt körülbelül 1.000.000 forintot keresett. Az összeg fele a sértettnél maradt volna, ám az elkövetők rezsi címén azt is elvették tőle.

Az NNI 2006. október 29-én fogta el K. Istvánt, és eljárás alá vonta H. Ferencet, illetve H. Ferencnét. Egy másik gyanúsított, K. Imre László megszökött, amikor társai elfogásáról értesült. Ellene elfogatóparancsot adott ki az NNI. A gyanúsítottak beismerték a terhükre rótt bűncselekményeket.

Január 16-án K. Imre László önként feladta magát, J. Jánost pedig február 20-án hallgatták ki.

A közösülés céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt folyt nyomozást csütörtökön fejezte be az NNI, és az ügyet vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rémhír, hogy Ukrajnában nukleáris baleset történt volna

Rémhírnek nevezte és határozottan cáfolta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság… Tovább olvasom