Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Multimédia: bő választék

Mi szem-szájnak ingere megtalálható a multimédia piacon. Ezek a szoftvergyártás legsokoldalúbb termékei, hiszen integrálniuk kell képet, hangot és animációt.
Macromedia Director 8.5

www.macromedia.com  
E: új 3 dimenziós opciók, Lingo programnyelv
H: megfelelő előtanulmányok szükségesek hozzá

Az igazi multimédia alkotó programok gyakorlatilag a mindent tudnak: grafikát és szöveget szerkesztenek, hang- és videóanyagot állítanak elő, animációt gyártanak. A segítségükkel akár weblapot, akár CD ROM anyagot lehet készíteni. A kategória legjobbja a Macromedia büszkesége, a Director 8.5, amelynek új változata idén látott napvilágot.
Az utóbbi időben a Macromedia a Director szoftverén keresztül honosította meg a Shockwave technológiát az interneten, ami most is versenben tartja, az a 3 dimenziós kapacitása. A Directort könnyű telepíteni, de használata előzetes tanulmányokat igényel a multimédia területén.

Illuminatus Optus

www.comm-unique.com  
E: nem igényel programozói ismereteket
H: a web applikációhoz plug-in programra van szükség

Az Illuminatus Optus nagy előnye a Directorral szemben, hogy bár nem tartalmaz annyi funkciót, de igen könnyű használni. Projektekben gondolkodik, és egy-egy projekthez könnyen lehet videó, hang vagy animációs anyagot hozzáadni. Ezen kívül vektor rajzoló eszközökkel is felszerelték, így különböző alakzatokat könnyűszerrel lehet alkotni.
Általában az Illuminatus Optus kedveli az előregyártott megoldásokat, és a befejezett programok .EXE formátumban is elmenthetőek, ami egyszerűvé teszi az applikáció telepítési rutinját.
Az Optus jó megoldás a kezdőknek vagy a gazdaságos programot keresőknek.

Mediator 6 Professional Edition

www.pineapplehead.com  
E: nem igényel programozói ismereteket, ODBC adatbázis támogatás
H: kevesebb funkció

A Mediator olyan a multimédia fejlesztésben, mint a FrontPage a web fejlesztésben: egyszerű, de a professzionális felhasználók által nem szívesen választott megoldás. Az ok: jóval kevesebb funkciót kínál vetélytársainál, és az előregyártott sablonok rugalmatlanok.
A vektoriális felület jó, és a fájlok menedzselésénél ODBC adatbázis támogatás is van. Nem programozók számára ideális megoldás, ám az Optushoz képest drágább.

További lehetőségek:

Click2Learn Toolbook 2 - www.asymetrix.com  
Dazzler - www.extek.com  
Formula Graphics - www.formulagraphics.com  
Macromedia Authorware - www.macromedia.com     
Motion Studio 2.2 - www.abissoftware.com  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eurós változások Ausztriában

Július 1 – jével újabb határidők érkeztek el az eurótérségben, miközben a fogyasztók még… Tovább olvasom