Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Munkába áll az ország első seriffje Polgáron

Az ország első seriffje január 1-jén áll munkába Polgáron, miután a hajdú-bihari település önkormányzati képviselő-testülete csütörtökön döntött a seriff személyéről - jelentette be Tóth József polgármester az ülést követően sajtótájékoztatón.
Tájékoztatása szerint a város polgárai 16 személyt ajánlottak a testület figyelmébe, s közülük háromból választották ki a polgári seriffet, Ferenczi István nyugalmazott rendőrt, aki korábban 20 évig volt rendőr Polgáron.

Tóth József a helyi "közbiztonsági háló" kiszélesítésével indokolta a poszt létrehozását.

Közlése szerint a polgári seriff napi kapcsolatban áll majd a település lakóival, s a polgárok bizalmasaként intézheti ügyes-bajos gondjaikat: a szomszédvitákkal, az apróbb lopásokkal, a kihágásokkal, a csendháborítással, a környezetszennyezéssel és más szabálysértésekkel összefüggő kérdéseket.

Tóth József fontosnak tartotta megjegyezni: a seriff hatásköre a közbiztonság területén az önkormányzatot megillető jogkörökkel egyezik meg, s nem fog feladatokat átvenni más szervektől, testületektől. Ugyanakkor a közbiztonsággal kapcsolatos ügyekben együttműködik a rendőrséggel, a polgárőrséggel, a mező- és vadőri szolgálattal, a településőrökkel, a közterület-felügyelőkkel, a helyi közszolgáltató és őrző-védő cégekkel - tette hozzá a polgármester. Megjegyezte: a seriff posztjának létrehozása új szemléletet tükröz, nevezetesen egyfajta településen belüli szövetség létrehozását a város nyugalma, rendje, békéje érdekében.

Ferenczi István az ország első seriffje bemutatkozásakor elmondta, hogy bár 67 éves, kellő erőt érez magában, hogy hozzájáruljon a település rendjének fenntartásához.

"Éjjel-nappal az emberek szolgálatába állok" - mondta a nyugalmazott rendőr, akiről egyébként - mint az MTI tudósítója a helyszínen megtudta - ma is legendák keringenek a városban.

Sokan emlegetik, hogy amikor Ferenczi István volt a körzeti megbízott Polgáron, a puszta megjelenése is rendet teremtett az adott utcában.

Ferenczi István egyébként egyik szervezője volt a város polgárőrségének, amely szervezetben 7 évig dolgozott és ma is segíti a munkájukat. Január 1-jétől ezt már hivatalosan teszi Polgár első seriffjeként.

Olvasóink írták

 • 14. Maci1 2009. november 27. 13:51
  „Bohócok ennyi az egész! Az öregtől aztán semmi sem fog változni ugyan annyi bejelentés fog érkezni mint eddig mindenféle esetről!!!!”
 • 13. jq 2009. november 27. 10:36
  „Nem mindegy minek hívják? A lényeg, hogy megpróbálnak csinálni valamit a közbiztonság javítása érdekében. Más kérdés, hogy mekkora hatásköre lesz, és mit csinálhat...”
 • 12. nemecsekerno_007 2009. november 27. 10:33
  „Ezt az átb*szást.

  Nevezzük át a Trabantot Ford-ra és máris jobb lesz

  :)

  Ezt a kamu országot! Atomot ide! :)”
 • 11. atomboy 2009. november 27. 10:19
  „Az elso western stilusu banditazas is Polgaron lesz? Lohatas bankrablas meg parbajozas 12 orakor?”
 • 10. pocokkaa 2009. november 27. 08:57
  „Az alapgondolat, hogy egy olyan valaki feleljen néhány közbiztonsági dologért, akit mindenki ismer, tisztel, elismer - nem rossz. Amellett, hogy nem vagyok híve a széleskörű nyugdíjas foglalkoztatásnak, azt kell mondanom, hogy ilyen szerepet egy 25 éves ember nem tudna betölteni, mert még az emberek nagy része hisz abban, hogy a kor már önmagában is tiszteletet érdemel.”
 • 9. KaszaOne 2009. november 27. 08:55
  „Inkább csendőrségre lenne szükség, nem pedig idióta trottyokra, akik sok westernt néztek, és vénségükre megbolondultak.”
 • 8. flexsnake 2009. november 27. 06:34
  „sherif? :D mi ez a baromság már? :D”
 • 7. comet 2009. november 26. 23:04
  „tiszta Amerika. És lovat, Harley-t, vagy Caddilac-et kap a seriff a 48-asa mellé? (lehet hogy a szám nem jó)
  A Magyar Gárdát már kakastollas csendőrök vigyázzák. Nem tudom lehetne-e még valamivel erősíteni a közbiztonságot vigyázó erőket. Talán ha Drazsét és Benczét nyugdíjaznák. (persze akkor seriffek meg csendőrök meg gárda se kellene)”
 • 6. kakoszeged 2009. november 26. 22:10
  „---már megint egy <moderálva> nyugdíjas...
  ...kellő erőt érez magában...aha...a lenyugvó napnak is van ereje...”
 • 5. benq 2009. november 26. 20:32
  „lesz vincseszter puskája is, meg lova is?”
 • 4. nanemaaa 2009. november 26. 20:14
  „Az alapötlet nem rossz.
  Bár a magyaroknak az aranycsillag a szív fölé tűzve kicsit mást jelent.”
 • 3. gedeon 2009. november 26. 19:56
  „Rugóláb seriff! :)”
 • 2. bata88 2009. november 26. 18:25
  „besz*rok:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  Sheriff:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  Sok arrafelé a szemtelen Cowboy mi?:DDDDDDDD”
 • 1. katonaroca 2009. november 26. 18:25
  „...........................jenki majmolás..........................”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levonták a zöld zászlót a győri kórházról

Csütörtökön levonták a zöld zászlót a győri kórház homlokzatáról, mert az intézmény vezetése nem… Tovább olvasom