Délmagyar logó

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Munkába állt az állatvédelmi ombudsman

Január elseje óta már az állatoknak is van ombudsmanjuk - igaz nem parlamenti, hanem civil támogatásnak köszönhetően.
Czerny Róbert állatvédelmi jogászt a Fehér Kereszt Állatvédelmi Liga kérte fel a jelképes posztra, és egy évig saját költségvetéséből finanszírozza a szakember munkáját. Az állatvédelmi ombudsman intézménye nem új keletű Európában: Ausztriában már évek óta állami finanszírozás mellett, Szlovéniában pedig civil kezdeményezés nyomán működik az állatok jogainak védelmében.

Czerny Róbert a Független Hírügynökségnek elmondta: a parlamenti biztos jogkörével sajnos nem rendelkezik, de egyfajta jogsegélyszolgálat formájában hathatós segítséget nyújthat a szabályok útvesztőiben elakadt civil állatvédőknek, illetve magánszemélyeknek. Sokszor előfordul ugyanis, hogy egy állatkínzás miatt indított közigazgatási- vagy büntetőeljárás megakad, és jól jön egy külső jogi segítség - mondta. A frissen megválasztott ombudsman egyébként már pártfogásába vett egy 4-5 éves magyar vizsla szuka kutyust, aki valószínűleg a szilveszteri petárdázások miatt szaladt világgá. Czerny Róbert ráckevei otthonának közelében akadt össze a kutyával, aki azóta három másik négylábúval él a civil állatvédőnél, de keresik a gazdáját.

Olvasóink írták

  • 2. KolompárRómeó 2009. január 05. 21:35
    „Magyarvédelmi, adófizető-védelmi mikor lesz? Van már cigányvédelmi és állatvédelmi, meg adatvédelmi. Mindezek az adófizetők pénzéből (jó, az állatvédelmi nem).”
  • 1. matriné 2009. január 05. 17:49
    „Az embervédelmi ombudsman meg csak töketlenkedik! Persze neki ,azt is lehet,hisz nem ismeri posztján a felelősséget, sem a becsületes kivizsgálását a panaszos embertársai részére.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb helyeken nem lehet mostantól alkoholt árulni

Elsősorban gyerekekkel foglalkozó különféle intézmények közelében tiltják meg a szeszes italok… Tovább olvasom