Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Munkacsoport létrehozását kezdeményezte Balog Zoltán a gólyatábori nemi erőszakban

Feladat az lesz, hogy foglalkozzon az emberi méltóság mint alapvető emberi jog értelmezésével a felsőoktatási intézmények gyakorlatában és jogi dokumentumaiban.
A gólyatáborokban történt erőszakos cselekmények miatt egy munkacsoport létrehozását kezdeményezte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A testület feladata egy ajánlás elkészítése, amelynek alapján a felsőoktatási intézmények megalkothatják a saját rendezvényeikre vonatkozó szabályokat.

Balog Zoltán csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón közölte: az érintettek bevonásával létrehozandó munkacsoport feladata, hogy foglalkozzon az emberi méltóság mint alapvető emberi jog értelmezésével a felsőoktatási intézmények gyakorlatában és jogi dokumentumaiban.

Fontos, hogy ez év augusztusára - a gólyatáborok megtartásának időszakára - olyan rendszer jöjjön létre, amely átlátható, és garantálja az emberi méltóságot - hangsúlyozta Balog Zoltán.

Közölte, a munkacsoport vezetésére Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosát kérte fel.

Aáry-Tamás Lajos a sajtótájékoztatón ismertette a gólyatáborok szervezéséről és lebonyolításáról szóló jelentés főbb megállapításait. Egyebek mellett azt mondta, hogy "megítélése szerint egyetlen szereplő a felsőoktatásban sem mondhatja azt, hogy nincs köze ahhoz, ami történt". A megvizsgált esetekből egyértelmű, hogy az egyetemi rendezvényeken kialakult helyzet közös jellemzője, hogy a nők "kiszolgáltatott helyzetben vannak" - hangzott el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Lasztovicza Jenő fideszes országgyűlési képviselő

Lasztovicza Jenőt a Fidesz és az Országgyűlés saját halottjának tekinti. Tovább olvasom