Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Munkacsoport vizsgálja

az utcaneveket

A mosonmagyaróvári utcák, közterületek elnevezéseinek felülvizsgálatára és szükség szerint új utcanevek kidolgozására hozott létre szakemberekből álló munkacsoportot az önkormányzat képviselő-testülete.
Több kezdeményezés is érkezett a mosonmagyaróvári önkormányzathoz a közterületek elnevezésének felülvizsgálatára, egyes utcanevek megváltoztatására. Nagy István alpolgármester javaslatára döntött a képviselő-testület legutóbbi ülésén egy szakemberekből álló munkacsoport létrehozásáról a közterületek elnevezésének felülvizsgálatára.
A testület döntése nyomán a munkacsoport tagjai lettek Papp Gyula történelemtanár, Thullner István helytörténész, Beregszászi Balázs levéltáros, dr. Kocsis Sándor, a városvédő egyesület elnöke, Hujber Zoltán a környezetvédő egyesület képviselőjeként, Tuba László, a Mosonmagyaróvár Kultúrájáért Közalapítvány kurató-

riumának elnöke és Vida István történelemtanár.
A munkacsoport feladata lesz a közterületek elnevezésének felülvizsgálata és javaslat kidolgozása az új névre legkésőbb 2007. február 28-ig. A munkacsoport által készített javaslatot az igazgatási és ügyrendi bizottság véleményezi, majd azt követően a képviselő-testület dönt. A munkacsoport-tevékenység koordinálását Nagy István vállalta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Doboz a levélpapírhoz

Tovább olvasom