Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Munkahelyteremtő beruházások

Eddig már több mint 600 új álláshelyet hoztak létre országszerte az idei munkahelyteremtő beruházások központi támogatása révén - közölte a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
A tárca legfrissebb adatai szerint a támogatásban részesült pályázókkal a munkaügyi központok a támogatási szerződéseket már megkötötték. A vállalkozások túlnyomó többsége beruházását megkezdte, sőt, akadnak olyanok, amelyek a pályázatban megjelölt beruházást már be is fejezték.
Eddig 3 cég jelezte, hogy nem kívánja igénybe venni a megítélt támogatást, összesen 18,8 millió forintot, e cégekkel a szerződéskötés elmaradt. A szakminisztérium emlékeztet arra, hogy visszamondás, visszalépés már az előző években is számos esetben előfordult, mégpedig piaci, gazdasági okok miatt.

A minisztérium közleménye utal arra, hogy a támogatott vállalkozásoknak a beruházás befejezését követő 90 napon belül kell a pályázatban, illetve a támogatási szerződésben vállalt létszámot felvenniük.
A megyék többsége jelezte, hogy számos cégnél a létszámfelvétel elkezdődött, illetve befejeződött. A létszámfelvétel nagyobb részének teljesítése azonban szeptembertől várható.

Az idén meghirdetett munkahelyteremtő beruházásokat segítő központi programban kiemelt hangsúlyt fordítottak a hátrányos helyzetű térségekben megvalósítandó beruházások támogatásának ösztönzésére, és minél több új munkahely kialakítására – hangsúlyozza a tárca közleménye.

Az erre rendelkezésre álló kétmilliárd forintos keretösszegből száznégy pályázó részesült támogatásban. A pályázók nagyobb része hátrányos helyzetű térségekben, jelentős számú új munkahelyen, munkanélküliek alkalmazásával valósítja meg beruházását.

A vállalkozások 2200 új munkahely kialakításához, és ezeken a munkahelyeken 1300 munkanélküli tartós időtartamú foglalkoztatásához nyertek vissza nem térítendő támogatást.

A megyéket tekintve Budapesten és Pest megyében már befejeződött, illetve mindenhol elkezdődött a létszámbővítés. Budapesten egy nyertes pályázó volt, 21 főt már felvettek, további 4 fő októberig áll munkába. Pest megyében 7 nyertes cég volt, egy visszalépett, 6-nál már veszik fel a dolgozókat, hasonló a helyzet Baranyában, Szabolcsban, Győr-Moson-Sopronban, Zalában és Somogyban. Tolnában a tervezett 41 fős létszámbővítésből 24 fő már dolgozik.
A többi megyében ősszel kezdődik az új dolgozók felvétele.

(mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kajárpéci kapusról

Túlzás nélkül állítható, hogy a kajárpéci "Kapus" - az egyik helyi pincesor - jelenti egyik fontos… Tovább olvasom