Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Munkajogi esetek 36.

Pihenőidő idénymunka esetén

Idén több munkaügyi szabály módosítása lépett életbe. Ismertetőnkben az MSZOSZ (Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége) szakértőinek segítségével tájékoztatást adunk néhány fontosabbról.

A munkaidőkeret alkalmazására kollektív szerződés hiányában a munkáltató elrendelése alapján egységesen legfeljebb kéthavi, azaz nyolcheti keretben volt eddig lehetőség. A törvénymódosítás kizárólag az idénymunka esetében lehetővé tette, hogy a munkáltató legfeljebb négyhavi, azaz tizenhat heti keretben is meghatározhatja a munkaidőt.

Az új szabályozás idénymunkánál, munkaidőkeret alkalmazása esetén lehetővé teszi azt is, hogy a pihenőnapok részben vagy egészben, kéthavonta összevontan kerüljenek kiadásra. A pihenőnapok kéthavonta történő összevonása csak a felek megállapodása alapján lehetséges, tehát a munkavállalónak ehhez hozzá kell járulnia.

A módosítás lehetővé teszi, hogy azok a részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállalók, akiknek a munkaideje a heti 30 órát nem haladja meg és vasárnap munkát végeznek, az ezt megelőző szombaton is végezhetnek rendes munkaidőben munkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

estére marad a száz százalék?

A Győri ETO FC és az FC Sopron is hiba nélkül teljesített eddig tavasszal. A hétvége kérdése:… Tovább olvasom