Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Munkajogi esetek 37.

Mettől meddig és mennyiért?

Idén több munkaügyi szabály módosítása lépett életbe. Ismertetőnkben az MSZOSZ (Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége) szakértőinek segítségével tájékoztatást adunk néhány fontosabbról.
Az új szabályozás szerint a teljesített rendes és rendkívüli munka, továbbá az ügyelet, készenlét kezdő és befejező időpontját úgy kell nyilvántartani, hogy abból naptári naponként, vagy egybefüggő 24 óránként megállapítható legyen a beosztott és teljesített idő. Ezzel összekapcsolhatóvá válik a munkaidő-nyilvántartás és a munkabérről szóló elszámolás.

A munkabérről adott részletes írásos tájékoztatásnak tartalmaznia kell a rendkívüli munkavégzés, az ügyelet és a készenlét címén kifizetett díjazást is. Ez is feltétele annak, hogy összekapcsolható legyen a munkaidő-nyilvántartás és a bérről szóló elszámolás. A módosítással a munkavállaló is egyértelműbben tudja figyelemmel kísérni az elszámolás helyességét. Munkaügyi ellenőrzés esetén egyszerűbben ellenőrizhető, hogy a vonatkozó jogszabályokat betartották-e.

Az egy órára járó személyi alapbért úgy kell kiszámítani, hogy teljes munkaidőben történő foglalkoztatás esetén a havi személyi alapbér összegét el kell osztani 174-gyel. A módosítás célja egyszerűsíteni a kiszámítás módját, mivel így eltűnik a hónapok napjainak számából adódó eltérés. Az ily módon megállapított bérösszeg képezheti ezután a további bérszámítások alapját. A munkavállaló egyhavi átlagkeresetét úgy kell kiszámítani, hogy az egynapi átlagkeresetének összegét meg kell szorozni huszonkettővel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Láthatatlan és elháríthatatlan rakétát teszteltek Iránban

Irán sikeres kísérletet hajtott végre radar által nem érzékelhető, egyszerre több célpont ellen is… Tovább olvasom