Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Munkakeresés önállóan

Kapuváron új számítógépes rendszer segítségével, önállóan tájékozódhatnak az álláskeresők.

A megyei munkaügyi központ kapuvári kirendeltségén elindult az a számítógépes rendszer, mely által az álláskeresők önállóan tájékozódhatnak a legszélesebb körű lehetőségekről.

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációjának keretében az országban először húsz munkaügyi kirendeltségen – köztük Kapuváron is – átalakítási munkálatok zajlottak. E fejlesztés keretében korszerű technikai eszközöket helyeztek üzembe. Ezzel a kirendeltség megfelel az uniós elvárásoknak is.

– Ügyfeleink a kirendeltség számítógépein keresztül maguk juthatnak hozzá a munkaerő-piaci információkhoz, böngészhetnek az állásajánlatok között – nyilatkozta Rimányiné Somogyi Szilvia, a megyei munkaügyi központ igazgatója lapunknak.

Az EURES-rendszerhez csatlakozva a külföldi állásajánlatok megismerése mellett a munkahelyre pályázók betekinthetnek az egyes országokat bemutató összefoglalókba, betehetik önéletrajzukat az adatbázisba. Naponta 15–20 ember keres így, önállóan állást, pályázatot, önéletrajzot készít a számítógépeken. A megyében más kirendeltségeken is bevezetik ezt az új rendszert. Csornán már látványos átalakítás zajlik, s a közeljövőben Mosonmagyaróváron is megindulnak a munkálatok.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom