Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Munkás hétköznapok a rózsák falujában

Július közepére befejeződik az 1971-ben épült püski faluház felújítása. A beruházás során új külsőt, nyílászárókat, helyenként új padlóburkolatot és modern világítást kap. Az épületet a tervek szerint augusztus 20-án adják át rendeltetésének.
A püski faluház felújítására a Közkincs hitelkonstrukció keretében nyert 20 millió forintot a helyi képviselő-testület. A komplexumban egy 150–200 fő befogadására alkalmas színpaddal kombinált nagyterem, több ezer kötetes könyvtár, két számítógéppel üzemelő internetes központ, klubhelyiség, vizesblokkok, öltözők, naponta nyitva tartó gyógyszertár és posta található. A képviselő-testület a faluház környezetének rendbetételét is célul tűzte ki: az építkezés után kezdetben egy kavicsos teret, a távlati elképzelés szerint pedig egy szabadtéri színpadot alakítanak majd ki az épület mellett.
A faluház ügyeinek bonyolítása ugyan sok feladatot ró a képviselő-testület tagjaira, ennek ellenére a falubéli aktivistákkal együtt maradt energiájuk a nyár első felében a szokásos falunap megrendezésére is. Az eseményen Széles Sándor megyei közgyűlési tag adta át a megyezászlót a településnek. Az ünnepségen a felnőttkórus, a helyi iskolások, a néptáncosok, délután pedig Krasznai Tamás művész adott műsort.
A képviselő-testület idén három családnak ítélt oda első lakáshoz jutás címén vissza nem térítendő támogatást. A községben idén 4–500 ezer forintnyi összeget fordítanak beiskolázási segélyre, amit a szociális rászorultság elvén osztanak szét a gyermekeknek, névre szólóan. Püski is csatlakozott a jelzőrendszeres házi segítségnyújtási szolgálathoz. A napokban helyezik el a készülékeket nyolc egyedül élő, rászoruló ember otthonában.
Zsoldos Ferenc polgármester az idei évet, illetve a jövőt tekintve is bizakodó. Ugyan nem várható, hogy a falu költségvetési helyzete jelentősen megváltozna, de nagyon jó összetételű testület segíti munkáját, akiknek lendülete az egész falut áthatja. Tenni akarásuk a faluházzal nem ért véget. Még idén szeretnék rendbe tenni a temető kapuját, amit a Püskiért Alapítvány is segít. A továbbiakban több helyütt a járdát, illetve a ravatalozót is felújítják. Az iskolát tovább működtetik, a demográfiai mutatók szerint egyelőre lesz elegendő gyermek az oktatási intézményben. A faluban a közterek egyre rendezettebbek, az utcákat közel 2000 rózsatő ékesíti. Nem véletlenül nevezik Püskit a rózsák falujának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótérfejlesztés

Babót. A babóti önkormányzat idei tervei között szerepel a település játszótereinek fejlesztése. A… Tovább olvasom