Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

Munkaügyi vita miatt ismét sztrájkolhat a VDSzSz

Ötven ember tervezett elbocsátása miatt szervezett tüntetést pénteken Debrecenben a VDSzSz Szolidaritás. A körülbelül száz demonstráló szerint a MÁV Cargo megsérti az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőségről szóló törvényt.
Barna István, a VDSZSZ területi ügyvivője a demonstrálók előtt kifejtette: a munkáltató megszegte a foglalkoztatási garanciát és 50 munkavállaló csoportos leépítését tervezi. A szakszervezet ez ellen mindenképpen fel fog lépni - mondta.

A demonstrálók szerint a MÁV Cargonál a munkáltató két korábbi megállapodást is semmibe vesz a folyamatban lévő csoportos létszámleépítéssel. Nem tartja be a foglalkoztatási garanciát, illetve az üzemi tanács együttdöntési jogát nem veszik figyelembe az elbocsátandó munkavállalók kiválasztásánál.

Ha a vita nem vezet eredményre, akár újabb vasutassztrájk is elképzelhető - mondta Bárány Balázs, a VDSzSz Szolidaritás érdekvédelmi alelnöke.

A demonstrálók azt is sérelmezték, hogy a MÁV Zrt. debreceni könyvelő egységénél több munkahely megszűnik, és a feladatokat Szegedre, Miskolcra és Budapestre helyezik át.

A demonstrálókat a munkáltató részéről senki sem fogadta.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2009. június 12. 21:42
    „rúgja már valaki picsán őket, ezek azért is sztrájkolnak ha nyáron süt a nap.
    Ha megválasztotok akkor kirúgom a teljes VD-SSt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vihar: hétfőtől állami kárenyhítés

Hétfőn lép életbe a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nagy károkat okozó június 7-i viharral… Tovább olvasom