Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Munkavédelem: megtérül a befektetés

Nemzetközi tapasztalatok alapján minden munkavédelembe fektetett euró hosszabb távon 6–7 euró eredményt hoz – mondta Gádor János, az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség főosztályvezetője.
A Kezdeményezés az Egészséges Munkahelyért kampány magyarországi zárókonferenciája előtti tájékoztatón a főosztályvezető kiemelte, hogy a munkavédelem a vállalkozások számára is megtérül, ha nem történik munkahelyi baleset, nem betegedik meg az alkalmazott, nincs termeléskiesés.
A szakember szerint a kis- és közepes vállalkozások a leginkább veszélyeztetettek munkavédelmi szempontból. Ezek a cégek foglalkoztatják a teljes munkaerő közel háromnegyedét, ugyanakkor a balesetek és a munkahelyi egészségügyi problémák száma átlag feletti e vállalkozásoknál – tette hozzá. Magyarázata szerint ennek oka abban kereshető, hogy a kis- és közepes vállalkozások esetében hiányzik a szakértelem és a forrás. Ezért indította el az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség kampányát – hangsúlyozta Gádor János.
A szakember elmondta, a konferenciasorozathoz kapcsolódóan kockázatbecslési segédletek készültek, amelyekkel a munkaadók és a munkavállalók együttesen elemezhetik és értékelhetik munkakörnyezetüket, iparáguk egyedi igényei szerint. A gyakorlati ellenőrző lista gyors és egyszerű áttekintést nyújt a vállalat pillanatnyi állapotáról, majd tanácsot és segítséget ad a munkakörnyezet átalakításához és javításához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen mozijegyeket a Taxidermiára

Nyerjen mozijegyet a Taxidermia c. film november 10-ei vetítésére, melyen magával a rendezővel is… Tovább olvasom