Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Mustáros-szőlős csirkecombok

Hozzávalók:

1 kg krumpli, 2x2 cm-es kockára vágva és félpuhára előfőzve
2 fej lilahagyma, megpucolva és negyedekre vágva
1 fej fokhagyma, megpucolva és gerezdekre szedve
1 fürt szőlő, leszemezve
1 maréknyi dióbél
1 púpos evőkanál mustár
1 pohár száraz rosé bor
néhány ág friss kakukkfű
só és frissen őrölt bors
6 csirkecomb
a tepsi kikenéséhez kevés olívaolaj
a csirkecombok megkenéséhez 2 evőkanál folyékonyra olvasztott libazsír
a tálaláshoz 2 evőkanál apróra vágott, friss kakukkfű

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat). Egy 20x40 cm-es tepsit kikenünk olívaolajjal, és beletesszük az előfőzött krumplit, a negyedekre vágott lilahagymát, a gerezdekre szedett fokhagymát, a leszemezett szőlőt és a diót. A mustárt összekeverjük a borral, és ráöntjük a krumpli-lilahagyma-fokhagyma-szőlő egyvelegre. Az egészet picit megsózzuk, erőteljesen megborsozzuk, és elrejtünk benne néhány friss kakukkfűágat.
A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk, és egymás mellé tesszük a tepsiben lévő kakukkfüves krumpliágyra. A csirkecombok tetejét megkenjünk felolvasztott libazsírral.
A tepsire alufóliát borítunk, és betesszük 45-50 percre a forró sütőbe. Ezután levesszük róla az alufóliát, és további 10-15 perc alatt ropogós pirítjuk a csirkecombokat.
Tálaláskor megszórjuk 1 csokor apróra vágott petrezselyemmel. 6 adag lesz belőle

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos uborkaparti hetedszer

Hetedik alkalommal rendeztek a tóközi Markotabödögén uborkapartit szombaton. Az esemény az évek során – elsősorban Szabóné Szűcs Ildikó polgármesternek, valamint a szakmai támogató Dunakiliti Konzervüzem Kft.-nek és a koroncói Horker Kft.-nek köszönhetően – az e zöldségfajtával foglalkozók legnagyobb hazai seregszemléjévé vált. Tovább olvasom