Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Műszaki hiba miatt leállították az egyik blokkot Pakson

A Paksi Atomerőműnél a múlt héten műszaki hiba miatt leállították a 2-es blokkot, de a hiba nem okozott nukleáris bizonytalanságot vagy veszélyt, ezért az erőmű arról nem tett közzé tájékoztatást.
Műszaki hiba miatt egy hétre leállították a 2-es blokkot. A szokásos műszaki ellenőrzés során talált kisebb hiba miatt március 27-én megkezdték a Paksi Atomerőmű Zrt. 2-es blokkjának leállítását, de április 3-án már ismét névleges teljesítményen üzemelt – mondta Mittler Istán, az erőműtársaság szóvivője.

A Paksi Atomerőműben történt műszaki-technikai hiba nem érte el a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) által felállított INES skála legalsó fokozatát sem, ezért az eseményt az atomerőmű társaság nem köteles nyilvánosságra hozni – mondta Lux Iván, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) főigazgató-helyettese, magyarázva azt, hogy miért nem közölték korábban az eseményt.

A Paksi Atomerőmű természetesen jelentést tett a hivatalnál, és az OAH több csatornán is tájékozódott. A műszaki hiba nem okozott nukleáris bizonytalanságot sem veszélyt – tette hozzá a főigazgató-helyettes.

Mittler István közölte, hogy a rendszeres ellenőrzés és műszaki karbantartásra az üzleti terv több mint 10 nap leállással számol, és ezek közé tartozott a mostani is. Az erőműtársaság nukleáris biztonság iránti elkötelezettségét jelzi, hogy ilyen kis műszaki hiba esetén is a leállás mellett döntött a szakértői testület. Előtte a Paksi Atomerőmű egyeztetett az Atomenergia Hivatallal és a villamos energia rendszerirányító Mavir Zrt.-vel is - tette hozzá a szóvivő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várhatóan korlátlan idejűek lesznek a magyarigazolványok

Várhatóan korlátlan idejűvé változtatja a magyarigazolványok érvényességét a kabinet - értesült… Tovább olvasom