Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Művészetek és Kézművesek Völgye

2002. július 26-tól augusztus 4-ig ismét - immár tizenhatodszor - megrendezésre kerül a Művészetek Völgye programsorozat a Káli-medence kis falvaiban, Kapolcson, Taliándörögdön, Pulán, Monostorapátiban, Vigántpetenden és Öcsön.

Idén is betérhetnek az érdeklődők a Traktába, vagyis az irodalmi kávéházba, ahol fiatal, elsőkönyves írók várják őket. A zenei minifesztiválokon a fellépők - az előző évekhez hasonlóan - a műfajok reprezentatív képviselőiből kerülnek ki, de természetesen jelen lesznek az újonnan felbukkanó fiatal, kiemelkedő tehetségek is.


Szólisták és együttesek egyaránt szórakoztatják a közönséget, sokan már visszatérő fellépőként érkeznek. (Például: Kincses Veronika, Sebő Ferenc, David Yengibarian, Ando Drom, Másik János, Class Jazz Band, Babos Project Romani, stb.).

Idén is megrendezik az előző években nagy sikert aratott világzenei minifesztivált. Ami viszont újdonság: először hallgathatja a közönség az Országos Fúvószenekari Találkozó résztvevőinek produkcióját.

A klasszikus, régi- és egyházzenék képviselői mellett jelen lesznek a modern irányzatok művelői is. És természetesen a jazz-kedvelőknek sem kell csalódniuk, ugyanis éjszakánként válogatottan igényes jazzkoncertek hallhatók majd a Völgy különböző helyszínein.

A népzenei és népművészeti programok keretében a szervezők a jelentősebb magyarországi nemzetiségek kulturális életének jellemzőit szeretnék bemutatni. A témakör fő programja természetesen a
magyar hagyományőrzők bemutatkozása.
A hagyományőrző együttesek bemutatókat tartanak, táncot tanítanak, a közönséget is bevonják az élő népszokásokba.

A Völgyben minden évben egy-egy várost látnak vendégül és bemutatkozási lehetőséget biztosítanak alkotó művészeiknek. Az idei Völgyvendég Dunaújváros lesz.

Kiállítások a Völgyben (képek, szobrok, grafikák, installációk): A rendezők szeretnének kihasználni minden talpalatnyi helyet, hogy minél több művészt és műfajt tudjanak bemutatni a nagyközönségnek. A cél nemcsak a nagy nevek megjelentetése, hanem fiatal tehetségek bemutatása is.

Kézművesek Völgye: (Országos Kézműves Találkozók és Vásárok) A hagyományteremtő, népi- és iparművészeti mesterségeket bemutató sorozat keretében az érdeklődők megismerkedhetnek népi- és iparművészeti technikákkal, a manuális alkotókészség fejlesztésének erősítésével.

Gyermekprogramok: A kicsiket a gyermekprogramok széles választékával várják: játszóházak a településeken, kézműves műhelyek, dramatikus játékok, valamint Báb-Utca és Gyerekszínházak Országos Völgytalálkozója. Többek között a gyermekek nagy kedvence a Levente Péter-Gryllus Vilmos páros is fellép Égből pottyant meséivel.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres békéltetés

Már harmadik évét is betöltötte a fogyasztói panaszok orvoslásának legújabb fóruma, a… Tovább olvasom