Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 21°C Még több cikk.

Művészeti napok

a Cinege-iskolában

Az idei, május 16-tól 20-ig tartó művészeti rendezvény lesz a harmadik többnapos programsorozat, melynek során a Cinege Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói bemutatják, mit tanultak az elmúlt hónapok során. Az előadások célja az is, hogy mind több soproni szülő ismerje meg az itt folyó munkát.
Sopronban több, a Cinegéhez hasonló alapfokú művészetoktatási intézmény működik. Mindegyik mást és másként kínál a tanulóknak.
– A néptánc kivételével minden tánc alapja a balett. Azt látom, hogy a szakma egyre inkább igénytelenné válik, sok helyen nem követik a tantervet, nincsenek meg a biztos alapok. A szülő nem tudja eldönteni, melyik iskolát válassza, ez az alkalom lehetőséget kínál arra is, hogy a leendő diákjaink szülei megismerjék az itt folyó igényes, következetes, színvonalas munkát – mondja Gara Lídia balett- és színjáték-pedagógus.
Az öt – néptánc, balett, képzőművészet, színház és népzene – tanszakon tanuló növendékek egyharmada szerepel a művészeti napok előadásain.
– Az öt nap során a gyerekek egymásnak és a szüleiknek is megmutatják, hova jutottak, mit tanultak, illetve a különböző tanszakokon tanító pedagógusok is látják a többiek munkájának eredményét – mondja Gara Lídia. – Mindezek mellett a programokkal azon szülők számára is vonzóvá szeretnénk tenni a Cinegét, akik még csak most tervezik beíratni egy művészeti képzésre a gyermeküket.

A program május 16–20. között

A III. Cinege Művészeti Napok első rendezvényére, a képzőművészet tanszak növendékeinek munkáiból összeállított kiállítás megnyitójára a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban kerül sor május 16-án, kedden délután fél ötkor. Szerdán, csütörtökön és pénteken, azaz május 17-én, 18-án és 19-én délután öt órától a Cinege Petőfi téri épületében (Petőfi tér 6.) a néptánc, a balett, a színjáték és a népzene tanszak diákjai mutatkoznak be változatos előadásaikkal. Szombaton, május 20-án délelőtt tíz órától rábaközi táncverseny, délután fél háromtól pedig a tanszakok közötti játékos vetélkedő zárja az öt nap eseményeit. A részletes programról a Cinege AMI címén, illetve az 508-754-es telefonszámon kaphatnak információt az érdeklődők.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóbusz és autó ütközött a Lövér körúton

Autóbusz és egy Peugeot Partner autó ütközött tegnap a Lövér körút és a Vas Gereben utca… Tovább olvasom