Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Múzeum a Rábaközről

A „Csorna anno” című kötet megjelentetéséhez eddig 325 fotót sikerült összegyűjtenie a múzeumnak a csornaiaktól. Az év során megemlékeznek a várossá avatás évfordulójáról is.
A Csornai Múzeum változatos kiállítási programmal készül az idei idegenforgalmi idényre. A részletekről V. Szalontay Judit, az intézmény igazgatója tájékoztatta a Kisalföldet.
– Az első kiállításunkat április 18-án, a műemléki világnapon nyitjuk meg, „Csornai házak, csornai családok, fotók és tárgyak tükrében” címmel – kezdte az igazgató. – Ez a kiállítás előkészület is egyben a „Csorna anno” című kötet megjelentetéséhez, amelyhez eddig 325 fotót sikerült összegyűjtenünk a csornaiaktól.
A folytatásról V. Szalontay Judit elmondta, május 18-án a múzeumi világnap alkalmával „Rábaközről Rábaköznek” címmel néprajzi kiállítást rendeznek. Ezzel párhuzamosan szemléltetik a hagyomány továbbélését is a ma alkotó ifjú népművészek, iparművészek, népművészeti mesterek gyűjteményéből. Június 13-án, Csorna város napjához kapcsolódóan ünneplik a várossá avatás 35. évfordulóját. Erre országos hírű kiállítással készülnek.
– A Néprajzi Múzeummal közösen „Népi ékszerek a Kárpát-medencében” címmel rendezzük meg a magyar népi ékszerkultúrát bemutató kiállítást. Psszel, a kulturális örökség napján keleti szőnyegeket mutatunk be. December 3-án a szokásos adventköszöntő következik.
V. Szalontay Judit elmondta: interaktív foglalkozásaikon csütörtök délutánonként folytatják a „Tűvel, késsel, verőkével” elnevezésű programot. Minden hónap első szombatján, délelőttönként pedig a „Gyermekszombat” rendezvényre diákokat vár a múzeum.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampánycsendet sértettek Csornán

Két, írásban beérkezett kifogásnak adott helyt és kampánycsend sértést állapított meg Csornán az 5. számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság. Tovább olvasom