Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

n-tv: ˝a Fidesz-diktatúra felé tolja el Magyarországot˝

Európa több vezető lapja is foglalkozott Magyarországgal. Téma volt a IMF jelentése és Magyarország átalakítása is.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív lap a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországról szóló jelentéséről írt szombati számában, az n-tv német hírtelevízió honlapján pedig Magyarország átalakulásáról jelent meg elemzés, míg a Neue Zürcher Zeitung című svájci napilap egy volt magyar nagykövet olvasói levelét közölte.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap a Nemzetközi Valutaalap (IMF) országjelentését ismertető rövid beszámolójában kiemelte, hogy a nemzetközi pénzügyi szervezet "a nemzeti konzervatív" kormányt szigorúbb takarékoskodásra és gazdaságpolitikai irányváltásra "szorítja". A lap megjegyezte, hogy Magyarország jelenleg "20 milliárd euróig terjedő nagyságú segítséget próbál szerezni az IMF-től és az EU-tól ".

Az n-tv német országos hírtelevízió honlapján Orbán jobboldali keresztes hadjárata címmel jelent meg elemzés. A szerző, Jan Gänger írásában kiemelte: a miniszterelnök az országátalakító munkát egy jobboldali irányultságú, nacionalista program alapján végzi, amely "a Fidesz-diktatúra" felé tolja el Magyarországot. Az EU igyekszik "megakadályozni a legrosszabbat, de valószínűleg túl későn lép közbe" - írta a szerző, megjegyezve, hogy miközben az EU-ban erősödnek a "demokrácia leépítését" bíráló hangok, Orbán "bebetonozza a saját +rendszerváltását+, (…) ezen pedig lényegében az EU által megindított kötelességszegési eljárások sem tudnak változtatni".

A svájci Neue Zürcher Zeitung (NZZ) nemzetközi kiadása Tar Pál volt washingtoni és vatikáni magyar nagykövet olvasói levelét közölte.

A volt diplomata annak a nézetének adott hangot, hogy az NZZ kiegyensúlyozatlan képet ad Magyarországról. A lap az ellenzék képviselőit szóhoz engedi jutni és visszaadja az Orbán-kormányról szóló negatív kijelentéseiket, de sem a kormány, sem kormánybarát lapok vagy értelmiségi körök kijelentéseinek nem ad teret - írta. Tar Pál úgy látja, a lap "kettős mércével mér", amikor a tüntetésekről számolt be. Úgy fogalmazott, a hétfői kiadásban az NZZ "elhallgatta" a kormány melletti előző napi budapesti tüntetést, ezzel szemben a - mint fogalmazott - "aránytalanul kisebb" ellenzéki tüntetés az Operaház előtt "hosszú tudósítást ért meg" a lapnak.

"Az NZZ-t liberális-konzervatív lapként ismerjük, és most mégis a nyugati baloldali sajtóval és a magyarországi posztkommunista baloldallal legnagyobb egyetértésben démonizálja a demokratikusan, kétharmados többséggel megválasztott Orbán-kormányt" - írta Tar Pál a svájci világlapban megjelent levelében.

Olvasóink írták

 • 17. Ebgondolat 2012. január 29. 10:41
  „17. TELSTAR 2012.01.29. 09:53
  Ha minden ország csak a belügyeivel foglalkozna, akkor többek között magyarország már csak a történelem könyvekben létezne.”
 • 16. TELSTAR 2012. január 29. 09:53
  „Mi lenne, ha minden ország a saját belügyeivel foglalkozna ??”
 • 15. fefeegy 2012. január 29. 08:37
  „Azt elhiszem, hogy a magyar "baloldal" hülye, de hogy egész európa is az lenne, zagadom!!!”
 • 14. pacco 2012. január 29. 08:14
  „Egyetértek Tar Pál úrral. A nyugati sajtó az, aki keresztes hadjáratot indított Magyarország ellen és nem Orbán Viktor. Nacionalistának nevezi az intézkedéseket és a stílust? Nagyon jól tudjuk, hogy Európában sokkal, de sokkal nacionalistább államok léteznek, sokkal öntudatosabb demokráciák, mint a miénk. Mindenki csak vádol és kiabál, mint a veszett kutya és éppen ez az értelmetlen gyűlölködő üvöltés teszi hiteltelenné a nyugati lapok kritikáit és a hazai uszító emberek véleményét. Sem ők, sem ti egy értelmes kritikát nem tudtok mondani! Általánosságban beszélünk, úgy, amint tették azt az európai parlamentben tömegesen. Ítéletet mondtak, kiabáltak és nacionalistáztak, diktatúráztak oly sokan, de amikor konkrétan kellett volna megmondani, hogy pontosan mire is gondolnak, akkor derült ki, hogy fogalmuk sincs miről ordítoznak, mert vagy el sem olvasták, nem is ismerték a magyar törvénykét vagy szó szerint megrendelésre tették azt amit tettek. Csak azt nem értem, hogy mi itthon hogyan tudunk ennyire befolyásolhatóak lenni és hisszük el azt, amit a sajtó egy az egyben elénk tesz?”
 • 13. újratöltve 2012. január 28. 20:56
  „Gabika (a kiflis) egyik főnöke azt is mondta, hogy mindenki önként lépett ki a MANYUP-ból! Már akkor is hazudnak, ha álmodnak!!!”
 • 12. Ebgondolat 2012. január 28. 20:29
  „12. maci53 2012.01.28. 19:50
  Legalább is ezt találta ki a fidesz! Az a fidesz, ahol több kommunista van, mint az összes többi pártban együttvéve!
  Persze, ha ettől függetlenül ragaszkodunk ahhoz, hogy az MSZP a "megtorlók" utódpártja, akkor bizony a fidesz és a jobbik a Magyarország sírját megásó, az ország szétszakadását előidéző <moderálva> párt jogutódjai!
  Ugyanis nincs fekete és fehér csak szürke!”
 • 11. maci53 2012. január 28. 19:50
  „Mi az a fülkeforradalmár?Mert 56-tos megtorlók utódpártja az MSZP.”
 • 10. Ebgondolat 2012. január 28. 19:21
  „9. Mike3 2012.01.28. 19:08
  Ha egy picit elgondolkozol a közelmúlton, akkor bizony észre kell, hogy vedd: senki nem tett annyi kárt az országnak, mint a fülkeforradalmárok!”
 • 9. Ebgondolat 2012. január 28. 19:19
  „Hogy ez mennyire igaz, mármint hogy a fidesz diktatúrába taszítja az országot, a legjobb példa selmeci kijelentése, amelyben megmondja, hogy márpedig az ellenzék véleményére senki sem kíváncsi!
  Ez egy nagyon jó példa arra, hogy márpedig a nyugati sajtó minden szava igaz, mely szerint a fidesz diktatúrát épít!”
 • 8. Mike3 2012. január 28. 19:08
  „jól van... amikor az eu tönkrevágta a gazdaságunkat, eladósodott nyomorultakká tett minket a nemzetközi <moderálva> pénzügyi maffia, akkor érdekes módon egyik nyugati orgánum sem jajongott hosszú, összetett mondatokban.
  mellesleg ha ilyen egy diktatúra, mint amit orbán csinál, akkor javaslom neki, hogy taposson a gázba. kiemelkedően jó a jó intézkedés/rossz intézkedés arány.
  és azt ne felejtsük el, hogy igazából még mindig nincs szükségünk az IMF-re. véleményem szerint orbán csak színészkedik nekik”
 • 7. újratöltve 2012. január 28. 18:26
  „Se bú, se bá???”
 • 6. kristóf65 2012. január 28. 17:04
  „Ez sajnos igaz. Egypártrendszerben élünk.

  A Fidesz írta az "alkotmányt" és az összes többi törvényt is ők hozzák. A többiek véleményét meg sem hallgatják. Ha így nézzük, akkor ez akár diktatúrának is felfogható. De mindenképpen abba az irányba mutat.”
 • 5. papika56 2012. január 28. 16:37
  „.." a természet lágy ölén mindig jól esik a sziklatúra !
  a jó levegőt garantálja az orbáni diktatúra ... ! "”
 • 4. babar 2012. január 28. 16:35
  „Újabb gratuláció a DM-nek eme gyöngyszemért!!
  Ennyi külföldi médiát szemléző alkalmazott dolgozik az újságnál, ez jóleső érzéssel tölt el!”
 • 3. deszkás 2012. január 28. 16:27
  „Sok pénzembe is került hogy ezt mondják.”
 • 2. Imiboy 2012. január 28. 16:19
  „Sem nem tolja, sem nem taszítja. Erről ennyit.”
 • 1. újratöltve 2012. január 28. 15:57
  „n-tv: ˝a Fidesz-diktatúra felé tolja el Magyarországot????? Hogy ez a sok liberálbolsevikbaloldalikommunistanemzetikonzervatív ujságíró miket ki nem talál??? Hazugság! Nem tolja! Taszítja!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ginától lehetett rosszul három fiatal Budapesten

Mérgezés gyanújával szállítottak kórházba szombatra virradóra három fiatalt egy lágymányosi szórakozóhelyről. Tovább olvasom