Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Nagy erejű robbanás egy bolgár újságíró lakása előtt

Nagy erejű robbanás történt csütörtök hajnalban egy bolgár televíziós újságíró lakása előtt, de a detonációban senki sem sebesült meg - közölte a szófiai belügyminisztérium.
Vaszil Ivanov, a Nova televízió főként bűnügyi oknyomozó műsorokat készítő munkatársa nem tartózkodott otthon, a lakásban élő édesanyja viszont igen, aki csodával határos módon élte túl a robbanást - közölte Szilva Zurleva, a Nova televízió elnöke. Ivanov korábban több személyes fenyegetést kapott.

A hatóságok egyelőre azt igyekeznek kideríteni, hogy a pokolgépes merénylet és az újságíró tevékenységének a jellege között lehet-e összefüggés.

A lakás szinte teljesen romokban hever, és a szomszédos helyiségek is súlyosan megrongálódtak.

Ivanov márciusban felfedte, hogy egy szófiai börtönben súlyosan megsértik a rabok emberi méltóságát, és például, mint a kutyákat, pórázon tartják őket. Riportfilmjének az adásba kerülése után menesztették a fegyintézet igazgatóját.

A múlt év végén az újságíró egy közjegyző korrupciós ügyleteit tárta fel. A hivatalnok lopott gépkocsik eladásában segédkezett. Ivanov maga is "megvásárolta" tőle Nikola Flicsev volt főügyész és Georgi Parvanov elnök autóit.

Bulgária 2007-ben csatlakozni akar az Európai Unióhoz, de Brüsszelnek továbbra is komoly aggályai vannak amiatt, hogy a balkáni országban nem elég hatékony a szervezett bűnözés és korrupció elleni harc.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnézi a kormányfőjelöltek vitáját?

Tovább olvasom