Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Nagy mennyiségű lezúduló víz öntött el több zalai települést

Nagykanizsáról és Lentiből az összes tűzoltóegység kivonult, miután több Zala megyei települést is nagy mennyiségű csapadék öntött el - közölte péntek délután a Zala megyei Katasztrófavédelem ügyeletese.
Borsfán az egész település 20 centiméteres vízben áll, itt lakásokat, pincéket öntött el az eső. Gellénházán az óvodába folyt be a víz. Lentiben belecsapott a villám egy lakóház kéményébe és ledöntötte azt. Lovásziban és Csömödéren fa dőlt egy-egy házra, Letenyén a piacon butikokat öntött el a víz. Ezen kívül Zalakaroson, Zalamerenyén, Bánokszentgyörgyön, Nagykanizsán, Zalaszentbalázson, Gelseszigeten és Zalaegerszegen is vizet szivattyúznak a tűzoltók.

A Mura folyón másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el, 383 centiméteren áll a folyó vízszintje.

Vas megyében is gondot okozott a nagy mennyiségű, hirtelen lezúduló eső. A péntek délutáni heves zivatarok miatt továbbra sem tud visszaköltözni házába az a 25 ember, akit csütörtökön telepítettek ki otthonából Csákánydoroszlón a Rába áradása miatt - mondta a Független Hírügynökségnek Horváth István polgármester. A nagy mennyiségben lezúduló csapadék ismét megemelte vízszintet; a környéken is sok eső esett, ezért számolnak azzal, hogy romlik a helyzet - tette hozzá.

A körmendi rendőrség tájékoztatása szerint le kellett zárni a 8-as főutat Rábafüzesnél a folyó áradása miatt. Az autósok terelőúton keresztül tudnak kerülni Szentgotthárd belterületén, Csörötneken és Rátótot át. Körmenden egyébként pénteken harmadfokúra emelték az árvízvédelmi készültséget.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jégeső is elemi kár lehet

Elemi kárként a jégeső is bekerülhet a nemzeti agrárkár-enyhítési rendszerről szóló törvénybe, ha a… Tovább olvasom