Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Nagyfogyasztók választhatnak

Nyáron az ÉDÁSZ járta végig a működési területéhez tartozó hat dunántúli megyét, csütörtökön Pannonhalmán hozzá érkeztek vendégségbe az északnyugat-dunántúli régió polgármesterei. Az apátsági bencés gimnázium dísztermében tartott energiakonferencián „fényes ajánlatot” tett az ÉDÁSZ.
Künszler Béla
Az új energiatörvény értelmében jövő évtől fokozatosan liberalizálják a hazai árampiacot. Az ÉDÁSZ Rt. 2002-t, ahogy már a múlt évet is, az erre való felkészülésre szánta. Míg tavaly tizennégy-, idén tizenötmilliárd forintot költött erre a társaság. Egyebek között hálózatfejlesztésre, transzformátorállomásokra, informatikai beruházásokra, arra, hogy mozgékonyabb lehessen fizikai értelemben a szolgáltató. Azaz járműbeszerzésre, a régi eszközök felújítására. A felkészülés része volt az évekkel korábban megkezdett szervezeti átalakítás és korszerűsítés.
Zala, Vas, Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom és Győr-

Moson-Sopron megye polgármesterei az ÉDÁSZ konferenciáján az új energiatörvényből következő változásokról hallhattak. Az áramszolgáltató „fényes ajánlatot" tett a településeknek. Nevezetesen arra, hogy kész az épületek, létesítmények díszkivilágításának kiépítésére. Mint tette Kőszeg városában.
A konferencián képviseltette magát az ÉDÁSZ új stratégiai partnere, Németország legnagyobb áramszolgáltatója, az EON. Az ÉDÁSZ az új évtől új struktúrában dolgozik majd. Künszler Béla tegnapig még vezérigazgatói titulusában köszöntötte partnereit, januártól hálózati igazgatóként látja el feladatát. Vezérigazgatói tisztség nem lesz a cégnél.
Künszler Béla a Kisalföldnek nyilatkozva elmondta, fejlesztéseiknek köszönhetően javult a szolgáltatásuk minősége, a rendelkezésre állás. Az északnyugat-dunántúli régióban további új nagyfogyasztók várhatók. A cég felkészült, hogy a lehető leggyorsabban kielégítse igényeiket. A jövő év nagy változása lesz az árampiacon, hogy megnyílik a nagyfogyasztók számára, várhatóan az év közepétől eldönthetik, melyik elektromos energiát „forgalmazó" kereskedő céget választják partnerül. A hat megyében mintegy százötven nagyfogyasztó élhet ezzel. Mint ismeretes, a kisfogyasztók, a háztartások később élhetnek majd e lehetőséggel.

 „ Az ÉDÁSZ fejlesztéseinek köszönhetően javult a szolgáltatásunk minősége, a rendelkezésre állás. Az északnyugat-dunántúli régióban további új nagyfogyasztók várhatók. Cégünk felkészült, hogy a lehető leggyorsabban kielégítse igényeiket."
                                                                           Künszler Béla

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Termékváltás az Audinál

Termékváltás lesz a következő időszakban az Audi Hungaria Motor (AHM) Kft.-nél – jelentette be… Tovább olvasom