Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Nagykorú olvasmány lenne a Biblia?

A Biblia helyi terjesztésének és árusításának korlátozását sürgetik egy ideje több ezren Hongkongban, mert szerintük a Szentírás szövege bőven tartalmaz „illetlen” dolgokat.

Csak az utóbbi héten 2041 korlátozási kérelem érkezett a tévéadások és irodalmi művek ügyében illetékes hivatalhoz.  Beterjesztőik azt hangoztatják, hogy a Szentírás szövegében „számos esetben történik említés közeli rokonok nemi kapcsolatáról (vérfertőzésről), megerőszakolásról, kannibalizmusról és erőszakcselekményekről".

A panaszosok ezen az alapon azt követelték, hogy minősítsék „illetlennek" a Szentírás szövegét, rendeljék el, hogy a Bibliát csak nagykorúaknak legyen szabad eladni.

A hongkongi lakosság egy részének Biblia-ellenes rohamát az váltotta ki, hogy a hatóságok igen keményen reagáltak a Student Press című folyóiratban közölt, szexuális témákkal foglalkozó közvélemény-kutatásra: megtorló lépésekkel, sőt, büntetőjogi  felelősségre vonással fenyegették a kiadókat. Erre mintegy válaszul az olvasók nekiestek a Bibliának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változatlanul Orbán Viktor a Fidesz elnöke

Újra Orbán Viktort választották a Fidesz elnökének a párt tisztújító kongresszusán. Az elnöki… Tovább olvasom