Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Nagymamám-féle körömpörkölt

(6 személyre) Hat darab hátsó körmöt kevés Delikáttal, sóval kuktában puhára főzünk. Kicsontozzuk. Négy-hat közepes hagymát apróra vágunk. Egy kilogramm sertéslapockát felkockázunk. Lehetőleg teflonos lábosba egy réteg lapockahúst, majd egy réteg hagymát, egy réteg körmöt teszünk.

Ezt addig folytatjuk, amíg az alapanyag elfogy. Minden húsos réteget megszórunk egy kevés borssal és majoránnával. A köröm főzővizével felengedjük, amíg éppen elfedi. Lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg minden puha lesz. A levének egészen sűrűnek és ragadósnak kell lenni. Amikor kész, egy púpozott evőkanál enyhén csípős pirospaprikát teszünk bele, de már akkor csak egy kicsit forraljuk meg. Sós vízben főtt burgonyával vagy friss, puha kenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk.

Dr. Sipos Erzsébet győri olvasónk nyerte meg a novemberi ajándékot a nagymamája receptje alapján elkészített körömpörkölttel.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ergométer: bárki jelentkezhet

Evezés

Évekkel ezelőtt – 1999-ben és 2000-ben – a Győri Víz-
Tovább olvasom