Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Nagymányoki horror: baltával, késsel, fűrésszel darabolta fel a bátyját

Beismerő vallomást tett az a 19 éves nagymányoki férfi, aki megölte, majd feldarabolta testvérét, és testrészeit házuk pincéjében rejtette el. A rendőrség nem zárja ki, hogy anyagi haszonszerzés miatt követte el a csütörtökön ismertté vált gyilkosságot.

A férfi egy baltával sújtott le alvó, 30 éves bátyjára Nagymányokon, a család Rákóczi utcai házában - mondta Máté Dezső alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője pénteken a bűncselekmény részleteit ismertető sajtótájékoztatón Szekszárdon.

A gyilkos a holttestet baltával, késsel és fűrésszel több darabra vágta, a maradványokat pedig az épület pincéjében rejtette el úgy, hogy fűszerrel - paprikával, majoránnával - szórta be, majd nagy mennyiségű hulladékkal takarta le. A gyilkos a feldarabolt testről videofelvételt is készített; ezt a kihallgatásán azzal magyarázta, hogy később meg akarta nézni, hogy szembesüljön tettével, azután pedig öngyilkos legyen.

A bűntény az áldozat egy barátjának bejelentése nyomán jutott a rendőrség tudomására: csütörtökön kereste a férfit, de a lakásban csak nagy mennyiségű vért talált. A helyszínre érkező rendőrök a lakásban találták meg a gyanúsítottat, aki először azt állította, hogy bátyja külföldre távozott.

A holttest maradványait bonyhádi önkéntes tűzoltók segítségével emelték ki a szemét alól; a tűzoltóknak a bomló hulladék miatt oxigénpalackra volt szükségük a testrészek kutatásakor. A gyilkosság időpontja az eddigi adatokból nem volt megállapítható, feltételezések szerint a tetem megtalálása előtt legalább egy, legalább három nappal történhetett.

A gyilkossággal gyanúsított fiatalember valószínűleg kábítószer hatása alatt állt, a rendőrök valószínűsítik, hogy könnyű drogot használt.

A lehetséges indítékról Máté Dezső elmondta: a testvérpár kapcsolata hosszabb ideje rossz volt, a gyilkos azt vallotta, hogy nem bírta tovább bátyja bántalmazásait.

Az alezredes ismertetése szerint az áldozat 2010. januárban szabadult erőszakos bűncselekményért és garázdaságért kirótt börtönbüntetéséből, az elkövető, aki a bonyhádi speciális iskola hetedik osztályos tanulója, vagyon elleni és garázda bűncselekmény miatt szintén volt már büntetve.

Mivel a gyilkosság után az öcs jelentős mennyiségű műszaki cikket értékesített, a rendőrség nem zárja ki az indítékok közül anyagi haszonszerzés lehetőségét - mondta a bűnügyi osztályvezető.

Korábban írtuk:

Megölte és feldarabolta testvérbátyját egy nagymányoki férfi - közölte a rendőrség.

Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) sajtóreferense megerősítette a teol.hu péntek reggeli értesülését, miszerint a férfi megölte és különféle eszközökkel feldarabolta testvérét. Mint elmondta, az áldozat egy barátja előző nap jelentette be a bonyhádi rendőrkapitányságon, hogy valószínűleg bűncselekmény történt, mert a Rákóczi utcai lakásban nagy mennyiségű vért látott.

A rendőrök forró nyomon jutottak el a 30 éves áldozat 19 éves öccséhez, aki a nyomozás adatai szerint kábítószer hatása alatt, egy baltával végzett ágyban fekvő testvérével, majd feldarabolta és testrészeit a pincében rejtette el. A gyilkosság pontos idejét egyelőre nem tudták megállapítani, de legalább egy nappal korábban történt - mondta Farkas Kinga. Az orvos szakértő szerint az áldozat halálát agyroncsolódás okozta.

A sajtóreferens közlése szerint a gyanúsított és bátyja régóta rossz kapcsolatban volt. Édesanyjukkal éltek egy házban, az asszony a gyilkosság idején külföldön dolgozott.

A rendőrség kezdeményezte az emberöléssel gyanúsított férfi előzetes letartóztatását.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. szilléri 2010. október 02. 18:39
  „Az egyik drogos a másik ,,nyunyi "!

  Hát !

  Tisztulunk nem ritkulunk!”
 • 24. rézike 2010. október 02. 07:54
  „12. nek: Mennyémá´... nem gondolod hogy a drog miatt ölt... a drog esetleg az áldozat "darabszámát" emelte.
  Ez akkor is megtette volna, ha nem szívott volna előtte.”
 • 23. rézike 2010. október 02. 07:48
  „Jó kis család. Remélem nincs testvérük már:)”
 • 22. szilléri 2010. október 02. 07:31
  „,,Az alezredes ismertetése szerint az áldozat 2010. januárban szabadult erőszakos bűncselekményért és garázdaságért kirótt börtönbüntetéséből, az elkövető, aki a bonyhádi speciális iskola hetedik osztályos tanulója, vagyon elleni és garázda bűncselekmény miatt szintén volt már büntetve."

  ,,Ugyanezek szerint a testvérei (köztük a meggyilkolttal) féltestvérek, és mivel azok magyar apától származnak, elcigányosodott és/vagy lecsúszott magyarok. Ez még mindig csak olvasói információ, így nem száz százalékos."”
 • 21. emoni88 2010. október 02. 00:09
  „Dodó!
  Teljesen igazad van!

  Ezek a társadalom számára "hasznos" lények megtehetik, hogy megtagadják a munkát, megtagadhatják a vallomástételt, megtehetik, hogy elmennek a könyvtárba (tény és való, hogy bent van idejük olvasni :D ), elmennek kondizni, műfüves pályát csináltatnak nekik, hogy a beton pálya ne sértse fel szegényeknek a térdét.

  Én addig dolgoztatnám őket, amíg ki nem termelik a börtön fenntartásához szükséges összeget(hamár akasztani nem lehet). Főleg aki ilyen jó erőben van...”
 • 20. dodó 2010. október 01. 20:50
  „Melyik intézményben lehetnek ezek együttesen?
  - helyben kialakított bolt
  - 10 ezer kötetes könyvtár
  - kilenc (!) sportpálya és tornaterem
  - színházterem
  - szakkörök tartására alkalmas melléképületek (fazekas kör, festészet, sakk szakkör, számítástechnika szakkör, zeneszakkör, életvezetési szakkör, ahol főzőcskézni lehet)
  - tanterem és ökumenikus imaterem
  - egészségügyi blokk
  - változatos étrend
  - minden szobában televízió
  - padlófűtés
  A nyerteseink azok, akik a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézetre tippeltek.
  Ez az első PPP konstrukcióban épült börtön, a másik Tiszalökön van. A börtön 8 milliárdba került, az állam tulajdonában maradt, de évi 2 milliárdot fizetünk az üzemeltetőnek 15 évig.
  Köszönjük, hogy adójával hozzájárul!”
 • 19. dodó 2010. október 01. 20:34
  „Egy, az esetet körüljáró és a szomszédokkal beszélő portál szerint:
  "...bűnöző bátyját darabolta fel a drogos cigány", aki Pusztai István névre hallgat.”
 • 18. Falcao 2010. október 01. 17:59
  „Ma kaptam fizetést 61-e forintot.Elosztom egy hónapra 30 nappal kijön 2033 forint egy napra.
  Köszönöm szépen!Ezek meg bent dőzsölnek a pénzünkből.”
 • 17. flexsnake 2010. október 01. 15:25
  „,,A gyilkosság időpontja az eddigi adatokból nem volt megállapítható, feltételezések szerint a tetem megtalálása előtt legalább egy, legalább három nappal történhetett."

  Legalább fogalmazni tudnál legalább. Szégyen amit műveltetek a lappal.”
 • 16. cyt 2010. október 01. 15:08
  „Az ilyen "ember" számára csak a halálbüntetés lehetne a tettével arányos mértékű büntetés. Mivel ez manapság Magyarországon nem létezik, ezért a magyar igazságszolgáltatás képtelen azt az elvet követni, hogy a büntetés az elkövetett bűnnel arányos mértékű legyen. Annál mindig enyhébbet lehet csak kiszabni. NO EZ AZ ÉGBEKIÁLTÓ IGAZSÁGTALANSÁG a becsületes emberek felé.”
 • 15. Carlo 2010. október 01. 14:33
  „Brrrrrrrrrrrrrr....”
 • 14. Grabowsky 2010. október 01. 14:09
  „Még a börtönőr is felesleges, hat méter magas beton kerítés és annyi, bent csináljanak amit akarnak, kaját csak módjával, egyből lemenne a napi költség ezer Forintra!”
 • 13. deszkás 2010. október 01. 13:28
  „ARANEA! Itt sincs több börtönőr egy fogvatartottra van viszont egy jobban működő igazságszolgáltatás.”
 • 12. rahowa 2010. október 01. 12:51
  „Nesze neked Kendermag egyesület meg a többi drogos .....!Hány mebernek kell még meghalni,hogy kormány végre fellépjen a drogok,drogosok ellen?????Nem a plakáttépkedőkkel kellene szarakodni,hanem a betépetteket kellene javító nevelő munkatáborba vinni,akár Szibériába is!”
 • 11. Aranea 2010. október 01. 12:38
  „Egy valamit kihagytok a számításból.
  A kinti honpolgárokhoz kapcsolódóan nem szükséges X börtönőrt foglalkoztatni + a fegyverek, felszerelést stb. finanszírozni, no meg az épületek őrzésével kapcsolatos biztonsági eszközöket (rácsok, elektronika, stb.) fenntartani, plusz a speciális szállítást biztosítani. Ezek marhára megdobják a madárka kalitkáztatását.”
 • 10. deszkás 2010. október 01. 11:37
  „Valami nem stimmel gyerekek., a Tappancs alapitványnál havi 6 000-t emlitett a fenntartó egy kutyára(bocs a morbidságért) .Én tudomásom szerint már tavaly is ötszámjegyű volt a fenntartási költség.”
 • 9. klj_54 2010. október 01. 10:35
  „7. hozzászólás windsor 2010.10.01. 09:54
  A héten 8.000 Forint/napról szólt az illetékes!
  Persze a mi adóforintjainkból...”
 • 8. gumikacsa111 2010. október 01. 10:10
  „7. windsor 2010.10.01. 09:54

  A túlélés császárai nem a baktériumok, krokodilok stb..., hanem a Magyar ÁTLAGOS állampolgár!
  Ezek a gyökér bűnözők meg élnek és virulnak. SZÉGYEN!”
 • 7. windsor 2010. október 01. 09:54
  „Grabowsky: egyetértek... a francnak etessünk egy ilyet, meg még fűtsünk is rá napi 7000 forintért... Ha tényleg annyiba fájna eltartani egy embert, akkor én kb fél hónapig lennék életképes havonta...A többi napon vegetálnék... Nyilván mi kint élő, dolgozó átlagemberek csodalények vagyunk, hogy a feléből megélünk...
  Vagy csak én keresek ilyen xarul??”
 • 6. Rexcsek 2010. október 01. 09:51
  „Vissza kéne állítani a halálbüntetést, így 20 évet kap max. vagy még annyit se aztán kijön a börtönből és újra "hasznos" tagja lesz a társadalomnak.....”
25 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad a központi ünnepség az idősek világnapján

Nem lesz országos megemlékezés az idősek világnapján, ami a rendszerváltás óta most fordul elő… Tovább olvasom