Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Nagyné Schnitzer Zsuzsanna

Nagyné Schnitzer Zsuzsanna, a mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola tanára.

Kategória: általános iskolai tanár

Név: Nagyné Schnitzer Zsuzsanna
Móra Ferenc Általános Iskola, Mosonmagyaróvár

Nagyné Schnitzer Zsuzsanna, a mosonmagyaróvári Móra-iskola tanára büszke a tanítványaival ápolt emberi kapcsolatokra, amelyek a ballagás után sem szakadnak meg. A tanárnőt egyik volt hálás osztálya jelölte a Kisalföld kampányába.

Nagyné Schnitzer Zsuzsanna, a mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola matematika–technika szakos tanára az intézmény alapító tagja. Harminc éve, az iskola alapításakor kezdte itt oktató-nevelő munkáját.

– Nagyon meglepődtem, amikor meghallottam, hogy a volt kedvenc osztályom benevezett a „katedrák kedvencei" közé. Örömmel tölt el, hogy még mindig szívesen, szeretettel emlékeznek rám. Az osztály többségével a mai napig is tartom a kapcsolatot. Bármilyen programot szerveznek, engem is meghívnak. Úgy érzem, már ezért érdemes volt a pedagóguspályát választani.

Úgy vélem, a pedagógus számára az igazi kihívás egy osztályközösség összefogása, vezetése. Jelenlegi osztályom, a 6. b a nyolcadik osztályom lesz, akiket elballagtatok. Sok tapasztalattal rendelkezem az osztályfőnöki munkában, ám minden közösség más érdeklődésű gyerekekből áll, így az igazi osztályközösség kialakításához állandó újításokra van szükség. Az osztályfőnöki óra a közösségi élet fóruma. Itt beszéljük meg a közösség céljait, problémáit. Olyan témákat dolgozunk fel, amelyek jó alapot biztosítanak az életre való felkészüléshez. A gyerekek bármilyen gonddal, problémával nyugodtan fordulhatnak hozzám. A tanórán kívüli közös programok – osztálykirándulások, túrák, klubdélutánok, sportrendezvények, színház- és múzeumlátogatások – felejthetetlenné teszik az együtt töltött éveket.

Nagyon jó a kapcsolatom a szülőkkel is. Segítőkészek, elfogadják tanácsaimat, közös erővel oldjuk meg a felmerülő problémákat. Nagyon szeretek a kollégáimmal együtt dolgozni. Segítjük egymás munkáját, tanácsokat, ötleteket adunk egymásnak. Soha nem bántam meg, hogy ezt a szép, de nehéz hivatást választottam. Példakép is lettem, hiszen mindkét fiam a pedagóguspályát választotta. Volt tanítványaim közül ketten pedig ma már a kollégáim.

Igazgató: Makk Zoltán, a Móra-iskola igazgatója:
– Nagyné Schnitzer Zsuzsanna az iskola alapító tagja. Az elmúlt 30 tanévben szaktárgyain kívül sok más feladatot is ellátott. A nevelőtestület egyik meghatározó egyénisége. Az iskolai diákélet bármely területén aktívan tevékenykedik. Munkaközösség-vezetőként sokat tesz a gyermekekért. Jó érzékkel irányítja az osztályközösségek kialakulását. Szabadidejét gyakran tölti a gyermekekkel. Tanítványaival való kapcsolata a ballagással sem ér véget, volt diákjai rendszeresen felkeresik, beszámolnak életük alakulásáról.

Ajánló: Mészárosné Balassa Ildikó a 15 éve végzett 8. a osztály tanulói nevében: –1990-ben hetedikesek voltunk, és az akkori osztályfőnökünk más iskolába ment tanítani. Zsuzsa néni volt az egyetlen, aki az utolsó évre elvállalta az elég eleven gyerekekből álló 8. a osztályt. Szinte azonnal megtaláltuk vele a közös hangot, és rövid idő alatt egy összetartó, baráti társasággá kovácsolódtunk össze. Már tizenöt éve elballagtunk az általános iskolából, de szinte évente tartunk osztálytalálkozót, sőt, néhányan napi kapcsolatban állunk egymással. Sokan csodálkoznak, hogy másfél évtized elteltével is megmaradt ez a jó viszony, ami Zsuzsa néni nélkül biztosan nem így alakult volna. A mai napig úgy gondoljuk, hogy a legjobb pedagógust kaptuk meg, aki mindent megtett értünk. Szigorú, de igazságos volt, és nemcsak tanított, hanem szeretett is bennünket.

Nagy Veronika, 8. b: – Zsuzsa néni a matematikatanárom. Nagyon türelmesen elmagyaráz mindent. Ha új tananyagot veszünk, mindig az egyszerű példáktól haladunk a bonyolultak felé.

Farkas Ágnes, 6. b: – Zsuzsa néni az osztályfőnököm, matematikát és technikát tanít nekem. Jól elmagyarázza a tananyagot. Technikaórákon az elmélet mellett sok a gyakorlati foglalkozás is.

Stencinger Dóra, 6. b: – Zsuzsa néni nagyon jó osztályfőnök. Erősíti az osztályközösséget, segíti az új tanulókat a beilleszkedésben. Minden problémánkat megoszthatjuk vele, bármiben szívesen segít.
A jelölést támogatók:

Vörös Zoltán: 4 évig tanított az általános iskolában és a szakmai anyagon túl sok minden mást is tanulhattunk tőle. Nem csak a tanárunknak, hanem szinte egy barátunknak tekinthettük, bármit meg lehetett vele beszélni. Ez a mai napig így van és szerintem nem sok matek tanárt emlegetnek még 15 évvel később is ilyen szívesen egykori tanítványai....

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előnyös

szabályok

A múlt héten hatályba lépett rendezési terv Belváros, Kisbácsa, Bácsa és Sárás számára előnyökkel… Tovább olvasom