Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Nagyobb önmérsékletet kér az MSZP a pénzintézetektől

A pénzintézetek hívják fel az emberek figyelmét a túlzott eladósodás kockázataira, valamint tanúsítsanak nagyobb önmérsékletet és konszolidálják tevékenységüket; ezt kéri az MSZP a bankoktól és hitelkihelyezőktől.
Napvilágot látott a pénzintézetek eredményeiről szóló első háromnegyed éves jelentés. Ezek alapján Török Zsolt, a párt országgyűlési képviselője, a fogyasztóvédelmi eseti bizottság tagja elmondta: az, hogy januártól szeptemberig a bankok és a hitelkihelyezők több mint 350 milliárd forintos nyereségre tettek szert mutatja, hogy a szolgáltatók nagy költségeket hárítanak át az ügyfelekre. Ezért javasolta, hogy a pénzintézetek vegyenek részt a fogyasztóvédelmi eseti bizottság december 10-i ülésén.

A képviselő kiemelte: az ülésen felkérik a pénzintézeteket, hogy a reklámok végén hívják fel az emberek figyelmét a túlzott eladósodás veszélyeire - különösen az áruhitelekkel kapcsolatban. Emellett önmérsékletre és konszolidációra szólítják fel a bankokat és hitelezőket. Török Zsolt szemtelenségnek nevezte, hogy hiába számít valaki jó adósnak, ha úgy dönt, hogy előtörleszti hitelét büntetést és szerződésmódosítási díjat kell fizetnie. Emellett Török Zsolt elmondta: az MSZP nem szeretné, ha "a tőke privatizálná a hasznot és államosítaná a veszteséget." Az MSZP-s politikus hangsúlyozta: ezek csak javaslatok, a törvény ugyanis nem teszi lehetővé, hogy kötelezzék a pénzintézeteket ezek betartására.

Olvasóink írták

 • 6. flexsnake 2008. december 08. 16:52
  „azért ez elég vicces.Mikor fogják összehívni a multikat vagy a boltokat hogy ugyan legyen már olcsóbb a kenyér?
  Nyilván a kormánynak semmi köze a bankokhoz mert nem állami tulajdon, nem szabályozhatják.Ha a provident többszáz százalékos hitelkamatait nézem, inkább ott kellene valamit csinálniuk.
  De az ötlet jó, ,,Az eladósodás tekintetében kérdezze meg a banki ügyintézőjét vagy MSZP-jét"
  Nagyon hatásos lesz.”
 • 5. klj_54 2008. december 08. 00:46
  „A kormány dolga a szabályozás lenne, ha tenné!
  Megakadályozhatja a profit adóztatásának a kifizettetését, ha akarná.
  De nem meri, mert akkor a fidesz világgá kiabálná, mit tesz a kormány!
  Lehetetlen helyzet.”
 • 4. KolompárRómeó 2008. december 07. 16:42
  „A bankok pedig mint olyan szervezetek, amelyek keresztyéni szerettel állnak az ügyfelekhez, megszívlelik a jóságos maszop szép kérését és ezentúl nem folytatják lehúzó pofátlan árpolitkájukat.

  1. hozzászólás fox70 2008.12.07. 13:53:

  Az ötlet rossz, mert a fent említett szervezet az olyan, hogy az ilyet azonnal triplán veri rád, így te szívsz meg mindent. Ahogy az adózással és munkával kapcsolatos szokott lenni.”
 • 3. achilleus 2008. december 07. 14:23
  „"Török Zsolt elmondta: az MSZP nem szeretné, ha "a tőke privatizálná a hasznot és államosítaná a veszteséget.""

  Mellesleg az MSZP éppen ezt kívánja csinálni, a szociális és bérkiadások megnyirbálásával. Röhej, hogy úgy csinálnak, mintha el akarnának kerülni valami olyasmit, amit nagyban csinálnak. Még esetleg a bankok alá folyamatosan lovat adó kormány- és bankbérenc pszáf is játszhatná az agyát, ahelyett, hogy a dolgát végezné!”
 • 2. achilleus 2008. december 07. 14:19
  „Nem tudom az IMF ragaszkodik-e még a bankmentő akciókhoz?
  Kormányunk szolgalelkűen elkülönített 600 milliárdot erre a célra, most azzal mi van???
  Más, az idézett szöveg hetekig a Fidesz-honlap kiemelt részén díszelgett, vajon onnan "kölcsönözte" a szoci képviselőúr???
  1-essel maximálisan egyetértek (ami a bankok disznóságait illeti)! Lenne is egy javaslatom megleckéztetésükre, de akkor lehetséges, hogy mégis kellene nekik a 600 milliárd.”
 • 1. fox70 2008. december 07. 13:53
  „inkább vetne ki hitel kamatadót a MASZOP!!!! A szaros bankokokat jól megkéne adóztatni....a szerencsétlen közalkalmazottakat basztatják, miközben egy szaros banki pénztáros, középfokú végzettséggel évente 1,5 milliós prémiumot vesz fel...elvtársaim, ez jól van így?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavalyi áron lehet fenyőfát venni

Nem várható a fenyőfák árának jelentős emelkedése az idén. Lucfenyőt 1000-2500 forintos, ezüstfenyőt… Tovább olvasom