Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Napokon belül megkaphatják a Malév dolgozói márciusi bérüket

A munkaügyi központ csütörtökön átutalta a felszámolás alatt lévő Malévnál a márciusi bérek kifizetéséhez szükséges támogatást a felszámolónak - áll Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ MTI-nek eljuttatott válaszában.
A munkavállalókkal szembeni bértartozások rendezéséhez a munkaügyi központ a Bérgarancia Alapból, a felszámoló támogatási kérelme alapján állapíthat meg támogatást. Az eljárást lassította a központ szerint, hogy a felszámoló első, 2012.április 13-i beadványa hiányos volt. A hiánytalan kérelmet április 24-én nyújtotta be a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. A támogatói döntés még aznap megszületett - áll a közleményben.

Hozzáteszik, hogy a munkaügyi központ kiemelt figyelemmel kíséri a Malév megszűnése miatt hátrányos helyzetbe került, elbocsátott munkavállalók ügyeit. Kihelyezett szolgáltatásokkal, információs napokkal, állásbörzékkel segíti a leépített munkavállalók mielőbbi elhelyezkedését.

A Malévnál az MTI megkeresésére azt közölték: ahogy a cég számlájára érkezik a pénz, azonnal utalják a béreket.

Az előző napokban két szakszervezet, a pilótákat tömörítő Hunalpa és a Gazdasági Szakemberek Szakszervezete (GSZSZ) is tiltakozott a bérfizetés csúszása miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Endrésik visszavág: a Jobbik elnöksége alkalmatlan

Nagy megdöbbenéssel értesült Endrésik Zsolt, hogy a Jobbik frakciója titkos szavazással kizárta a frakcióból. "Nem én váltam alkalmatlanná képviselőnek, hanem az elnökség vált alkalmatlanná arra, hogy elnökségként működjön" - reagált. Tovább olvasom