Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Narco

Gustave Klopp narkolepsziás. Bárhol és bármikor képes elaludni, gyakori alvási rohamai épp olyan váratlanok, mint amilyen brutálisak. Jóllehet ez a betegség valódi fogyatékosságot jelent karrierje szempontjából, ugyanakkor lehetővé teszi számára, hogy álmaiban hihetetlen történeteket éljen át. Mihelyt elalszik, Kloppá, a legyőzhetetlen, igazságosztó hőssé változik át.
rendező: Tristan Aurouet, Gilles Lellouche

forgatókönyvíró: Alain Attal, Philippe Lefebvre, Gilles Lellouche
operatőr: Tetsuo Nagata
zene: Sebastien Tellier
producer: Alain Attal
vágó: Samuel Danési, Vincent Montrobert

szereplő(k):
Guillaume Canet (Gus)
Zabou (Paméla)
Benoît Poelvoorde (Lenny Bar)
Guillaume Gallienne (Samuel Pupkin)
François Berléand (Guy Bennet)
Jean-Pierre Cassel (Gus apja)

A film sztorija

Gustave Klopp narkolepsziás. Bárhol és bármikor képes elaludni, gyakori alvási rohamai éppolyan váratlanok, mint amilyen brutálisak. Jóllehet ez a betegség valódi fogyatékosságot jelent karrierje szempontjából, ugyanakkor lehetővé teszi számára, hogy álmaiban hihetetlen történeteket éljen át. Mihelyt elalszik, Kloppá, a legyőzhetetlen, igazságosztó hőssé változik át.

Gustave életében két fontos ember játszik szerepet: Pam, a felesége, aki egy manikűrüzletet vezet, és jobb napokról álmodik, és Lenny Bar, egy eljövendő karatehős, Jean-Claude Van Damme elhivatott követője. Kis világuk egyszerű és nyugis életre van kárhoztatva a városkában, ahol boldogság és derű uralkodik. Egy nap azonban, Gustave elhatározza, hogy végre a tettek mezejére lép, és jelentkezik egy csoportterápiás kezelésre. A pszichológusa, Samuel Pupkin, ekkor fedezi fel, hogy Gus álmaiból hihetetlen képregényeket készít. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes

"A Narco rokonszenves vígjáték arról a frusztrációról, amit a tömegmédia
sulykol a mai modern társadalmak átlagpolgárára. Hajtani, taposni kell, hogy legyél valaki, hogy legyél sikeres. Hogy sztár legyél, hogy hős legyél. Tévé képernyőjén hemzsegnek megasztárok, minden filmben ötször menti meg a Földet a mindig készenlétben álló ügyeletes hős. Egy álmos kertvárosban, vagy a lakótelepen azonban nincs szükség a hősökre. Senki nem lesz különb a többinél, ha hetente egyszer részegen felborogatja a kukákat, ha kéthetente elveri az asszonyt, ha 60-al hajt a 30-as táblánál. Bár, ki lehet próbálni a fűnyírást, 35 fokban, tűző napon, ha már hősiesség."
A teljes cikk

mozinet.hu - Lengyel Gábor

"S bár a kevéssé sikerült, a kelleténél illúziórombolóbb befejezés űrt és kissé fanyar szájízt hagy maga után, ez nem von le sokat a Narco értékéből. Mert ahogy a rendezők a különféle műfajú álomjeleneteket könnyedén beleillesztik az eleve sokrétű cselekménybe, az igazi stílusbravúr. Ami engem illet, kíváncsian várom az ígéretes gall páros újabb munkáit."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

búcsú európától

Az U21-es Európa-bajnoki pótselejtező visszavágóján tisztességgel helytállt a magyar csapat, de… Tovább olvasom