Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Navracsics: a demokráciát mindig tanulni kell!

A demokrácia olyan szocializációs folyamat, amelyben mindenki jobb polgárrá válhat - mondta a miniszter a Budapesti Corvinus Egyetemen.
A demokráciát mindig tanulni kell, ez a tanulás egy véget nem érő folyamat, amely magában foglalja az állandó változás és újítás lehetőségét - mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Navracsics Tibor az Európai Hallgatók Hálózatának Egyesülete (AEGEE) közgyűlésén mondott köszöntőjében azt hangoztatta, a demokrácia olyan szocializációs folyamat, amelyben mindenki jobb polgárrá válhat.

A 40 országból egybegyűlt mintegy 800 fiatal előtt a miniszter azt mondta, az AEGEE eddigi működésével és aktivitásával is bizonyította, hogy a demokrácia nem szűkíthető le kizárólag a "hivatásos politika" területére. Úgy fogalmazott, a demokrácia nemcsak politikai rendszer, nemcsak intézmények összessége, hanem "utazás, végtelen beszélgetés, interakciók hálózata, amelyhez mindenki tartozik, aki abban részt akar venni".

Navracsics Tibor a rendezvény elnevezésére, az agorára utalva azt mondta, az európai szintű összefogás a fiatalok agorája, ahol az európai és regionális problémákra közös válaszokat akarnak adni, legyen szó a fiatalok munkanélküliségéről, az integrációról, vagy a kisebbségek helyzetéről.

Olvasóink írták

 • 3. DMagóg 2012. október 31. 20:41
  „"Navracsics: a demokráciát mindig tanulni kell!"
  Főleg, hogy hogyan lehet azt két lábbal sárba tiporni!
  "... a demokrácia olyan szocializációs folyamat, amelyben mindenki jobb polgárrá válhat."
  A jó polgár pedig az, aki elhiszi, hogy a 2/3-os diktatúra, az demokrácia!
  Tovább is van, mondjam még?
  Olyanok befolyásolhatják a saját törvényhozóink választását, akik semmilyen formában sem szenvedik el az általuk hozott törvényeket? Ez demokrácia? A kétségtelen -s igazolt- váalsztójogom gyakorlásához regisztrálnom kell? Demokrácia? Milyen demokrácia? Ja, unortodox! Demokratikus diktatúra! Jobban hangzik, mint a diktatórikus demokrácia. Volt már ilyen-olyan demokratikusnak vélt diktatúra! Ez is egy, a sok közül! Unortodox! Ez, új!”
 • 2. klj-54 2012. október 31. 20:10
  „Hogy nem sül ki a szeme?”
 • 1. tzs_szeged 2012. október 31. 20:03
  „"A demokráciát mindig tanulni kell, ez a tanulás egy véget nem érő folyamat, amely magában foglalja az állandó változás és újítás lehetőségét "

  Meg is buktatok belőle.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rogán: nem lehet abbahagyni az adósság elleni küzdelmet

Az államadósság csökkenő mértéket mutat - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Tovább olvasom