Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Navracsics: átláthatóság és előreláthatóság kell

Átláthatóságra és előreláthatóságra van szükség Magyarországon - hangoztatta a röjtökmuzsaji Vezérigazgató találkozón szerdán tartott előadásában a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője.
"A piac nem hiszi el, hogy az állam hatékony szereplő, és hogy professzionális szereplő", ahogy azt sem, hogy az állami intézményrendszer "úgy jó, ahogy van" - jegyezte meg Navracsics Tibor a mintegy félszáz cégvezető előtt.

Mint mondta, Magyarországon "egyfajta mélybizonytalanság épült ki az állammal szemben", amelynek a piachoz való viszonya is homályos. A fideszes politikus hangsúlyozta, a hazai krízist, amelyet "elsősorban az állam teljesítőképességének alacsony volta okozott", nem kiváltotta, csak elmélyítette a nemzetközi válság.

Navracsics Tibor szerint az átláthatóvá tétel egyik eleme a bürokrácia csökkentése, ami nem elsősorban a létszámot jelenti, mivel az eljárások egyszerűsítésére is szükség lenne.

Megjegyezte: ehhez kapcsolódik, hogy a jogszabályok annál bonyolultabbak, minél alacsonyabb az adott társadalom bizalmi szintje. Hozzátette: előreláthatóságra, kiszámíthatóságra van szükség ahhoz, hogy a gazdaság szereplői nyugodtan merjenek középtávú terveket is készíteni.

Olvasóink írták

  • 2. Amira 2010. március 25. 19:02
    „Nekem meg élhető életre van szükségem.”
  • 1. tuskóhopkins 2010. március 25. 12:46
    „Mondom az uramnak: Tibi! Elsőnek tán a saját kampánykasszát kéne átláthatóvá tenni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izraeli repülők: felfüggesztették a légügyi igazgatót

Felfüggesztették hivatalából a Nemzeti Közlekedési Hatóság légügyi osztályának igazgatóját, és… Tovább olvasom