Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Navracsics: az erősnek kell mindig belátónak lennie

Navracsics Tibor szerint a kormány több olyan intézkedést is hozott az elmúlt másfél évben, amit ő szívesen elkerült volna.
A politikusnak leginkább pedig az fájdalmas, hogy nem figyeltek oda eléggé az ellenzék véleményére. A miniszterelnök-helyettes vasárnap, az m1 A Lényeg című műsorában nyilatkozva szólt arról is, a magyar kormány a legnagyobb jóindulattal viszonyul majd az Európai Tanács médiatörvény módosításához érkező véleményéhez.

"Az erősnek kell mindig türelmesnek és belátónak lennie, én azt gondolom, hogy ez az év meg fogja hozni ezt is" - fogalmazott a kormányfő helyettese, megjegyezve, hogy ő korábban is önkritikus volt. Bár nem gondolja, hogy az ellenzék mindig teljes figyelmet érdemelt volna, hiszen korábban nekik is sok olyan lépésük volt, amelyek kiváltottak sértődést.

Navracsics Tibor megerősítette, arra tett ígéretet Neelie Kroes európai bizottsági alelnöknek, hogy az Európai Tanácshoz fordulnak a médiatörvény módosításával, a testület ajánlásait pedig figyelembe veszik a jogszabály tavaszi parlamenti ülésszakra tervezett változtatásakor. A médiatörvény módosítását az Alkotmánybíróság - a jogszabály több pontját hatályon kívül helyező - tavalyi döntése indokolja - emlékeztetett a politikus, hangsúlyozva, hogy már elkészítették a szükséges változtatásokat, és reméli, az Európai Tanácsnak nem lesz ezekkel kapcsolatban alapvető kifogása. Hozzátette: Neelie Kroes az Európai Parlament bizottságának február 9-i ülésén liberális politikusként a brüsszeli liberálisok markánsan magyar kormányellenes álláspontjának kívánt megfelelni.

Orbán Viktor országértékelésével összefüggésben hangsúlyozta, úgy gondolja, bárki érezheti magát a középosztályhoz tartozónak jövedelmi szintjétől függetlenül, de szerinte a közalkalmazottak, illetve az alkalmazottak általában mindenféleképpen ide sorolhatók.

Kiemelte továbbá, hogy az egykulcsos adóval az a kormány célja, hogy a többet dolgozóknál és a több gyermeket nevelőknél több maradhasson, ennek a szemléletnek a létjogosultságát pedig szerinte a háztartások végtörlesztés révén csökkenő adósságállománya is bizonyítja.

Navracsics Tibor kitért arra is, bár nem volt jelen a Fidesz-KDNP egri frakcióülésén, nem tud arról, hogy Orbán Viktor összeesküvés-elméletről számolt volna be a résztvevőknek.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter a tervezett járási rendszerről szólva azt mondta, a kormány célja, hogy minél több településen lehetséges legyen az ügyintézés, vagyis az emberek nem csak a járási központokban intézhetnék majd hivatalos ügyeiket. A törvényjavaslat előkészítésének első egyeztetési fordulójáról beszámolva megjegyezte, a települések jelezhették észrevételeiket a járási beosztásukról, a járási központok kérdése azonban azért nem került terítékre, mert az szerinte parttalan vitává vált volna.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. smalltown 2012. február 13. 18:11
  „9
  no, meg orbanne is”
 • 21. NP1 2012. február 13. 12:51
  „Lutetia
  "Ha ezt ilyen jól látja szakemberként, akkor miért hajlandó aktív részt vállalni a Fidesz-KDNP hazug játszmájában? " - tudod van az az összeg....”
 • 20. Lutetia 2012. február 13. 12:45
  „Navracsics az az ember, aki mást ír a joghallgatóknak szánt tankönyvébe, mint amit politikusként tesz és kommunikál. Érdemes elolvasni, hogyan ír egyetemi tankönyvében a 2/3-os többségre szert tevő politikai pártok álságos, populista kommunikációjáról. Azt írja, hogy ilyen helyzetben egy párt hajlamos minden döntését kétharmados felhatalmazással indokolni, holott ez nyilvánvalóan nincs így, csupán egy kommunikációs fogásról van szó.
  Ha ezt ilyen jól látja szakemberként, akkor miért hajlandó aktív részt vállalni a Fidesz-KDNP hazug játszmájában? Ezek nem ismerik a becsület, a tisztesség fogalmát?”
 • 19. macs 2012. február 13. 11:52
  „Úgy látszik Navracsics nagyon a szívére vehette, amit Neelie Kroes mondott neki.
  ,,Miniszter Úr, ez nem az, amit néhány órája az irodámban ígért!" Kínos lehet, ha a világ nyilvánossága előtt olvassák rá valakire, hogy nem megbízható.”
 • 18. ferdzso 2012. február 13. 11:49
  „Komolyan, azon gondolkozom, hogy hányan is nem égették még le magukat?!(Lassanként elfogy mind...)
  Az elnökü(-n)k a "doktorival"... Sanyi bácsi, a"két hét alatt renddel" és a "Gárda" miatt, a "vásárhelyi főnök" az "annyit is ér" szöveggel, és a városi pénz "eltőzsdézéssel"..., Petike az "egyik nap fehér", (selypítve, hogy igazabbnak tűnjön), "másik nap feketével", mindegy, de amerről "V". szele fúj... A "Főtanárnéni" az "eszement" oktatási törvénnyel... Gyuribá´; vele nem tárgyalnak -IMF- miatt, Kósa, a "bedől az ország"-féle Euró- Forint krízis, és " CNN-puccs" monológ miatt... Tamáska, a "-Ki a f..om, az a.." és egyéb trágárságok miatt... Na, ki nem jutott még eszembe??! Tudom, ők ezt másként, "sikerként" látják.Fájó, hogy a "tévedhetetlenség elve" alapján, nem látják, hogy valamit rosszul csináltak, hanem a kritizálóikat ítélik el, ellenségként nézik. (Hogyan lesz ebből választási győzelem 2014.-ben? Ezen elgondolkoztak már?)”
 • 17. NP1 2012. február 13. 11:35
  „"Navracsics: az erősnek kell mindig belátónak lennie" - ez (érdekes módon) csak akkor jutott eszébe amikor a pártja támogatottsága drasztikusan csökkent - előtte valahogy csak fülkeforradalom, erre kaptunk felhatalmazást stb.. szintű dumák voltak.
  Ez a tipikus kettős beszéd (magyarul: orbitális hazugsághalmaz) amiből már Kroesnek is elege lett.”
 • 16. kontrapista 2012. február 13. 11:07
  „10.papika56
  Állításod szerint "az ország 98 % létminumum alatt él", de szerintem 108 % ,amit észre is lehet venni a túristairodákban, bevásárlóközpontokba, autóparkolókban, bálakon stb.”
 • 15. roxper 2012. február 13. 11:00
  „15.
  Rövid lenne rá a nap, hogy felsoroljam milyen rossz, népsanyargató döntést hoztak 1,5 év alatt!”
 • 14. macs 2012. február 13. 10:50
  „Azért érdekes hozzáállás, bevezetem az 1 kulcsos adót, amivel közel 400-500 mrd forintos hiányt csinálok a költségvetésben. Ezt a lyukat olyan intézkedésekkel próbálom betömködni, ami a szegényeket, betegeket, öregeket súlytja. Majd büszkén kijelentem, az intézkedéseim létjogosultságát igazolja a végtörlesztés sikere.
  "A PSZÁF közel végleges adatai szerint: a december végi 94 ezerrel szemben január 30-ig már közel 142 ezer devizahitelt zártak le, és további több mint 19 ezer szerződésnél igazolták az ügyfelek a szükséges fedezetet. A végtörlesztésre fordított hitelkiváltó forinthitelből január végéig 36 980-at folyósítottak, vagyis az ügyfelek 74 százaléka ilyen kölcsön nélkül rendezte devizatartozását."
  Megmerem kockáztatni, hogy saját zsebből többségében most azok fizettek, akiknek amúgy is volt, csak az olcsó hitel adta lehetőséget ki akarták használni.”
 • 13. mirr-murr 2012. február 13. 10:28
  „Ez marha jó - és jellemző....! "Nem voltam ott a frakcióülésen, de nem tudok róla, hogy Orbán összeesküvést emlegetett volna..."
  Ilyenek ezek mind. Már azt sem tudják, mit hazudjanak.”
 • 12. spiler 2012. február 13. 10:28
  „VÁLTOZIK A SZÖVEG ,REMÉLHETŐLEG TETTEK IS KÖVETIK, mert ezidáig mást kommunikáltak és mást tettek
  most már az ellenzék van 2/3-ban....... vagyis mondjatok le és tanitsatok vagy havat lapátoljatok,elég volt már a sok marhaságból”
 • 11. ferdzso 2012. február 13. 10:28
  „Sajnálatos, hogy ezt a "saller, és koki bumeráng" visszatérte utáni "kijózanodás" mondatja vele, mikor már kellő károkat okoztak a ténykedéssel! (Szerintem, maguknak legfőképp, de ez legyen az ő bajuk!) Távoli hasonlattal, nagyon olyan, mint a Japán kapituláció, a II. háború végén: A kormányzás marad, de teszi, amit a világ közvéleménye elvár...”
 • 10. papika56 2012. február 13. 10:04
  „Egykulcsos adó--csak a 230 000.- ft felett min 3 gyereket nevelők jártak jól és a gazdagok--még gazdagabbak lettek. Az ország 98 % létminimun alatt él , lassan meglesz az 1 millió munkanélküli !!!
  A fityesz fél évszázada nem látott károkat okozott az országnak !!!! " Tekintély elvű kormányzás "..." Működik a centrális erőtér ..." "Visszafelé tartó pályánra tereli az országot..." "Kikerüli az EU s szabályokat ...." " Antidemokratikus törvénykezés bevezetése ! Az EU s törvények otromba megszegése ..."”
 • 9. papika56 2012. február 13. 09:48
  „Másik : vajon az egyetemek megszorítása MIÉRT nem vonatkozik a Pázmány Egyetemre ????? ahol navrasics tanít ??????Érdekes ?????”
 • 8. papika56 2012. február 13. 09:46
  „Végtörlesztés ??? 160 ezer család végtörlesztett az 1,2 millióból.
  Ebből 26 % kpben . V. is a fekete pénzeket vették elő a gazdagok, politikusok. !!!
  a 74% ft. hitelt vett fel ! összes törlesztés : 776 milliárd Ft , ebből a ft hitel : 206,8 milliárd ---a gazdagok-politikusok viszont kicsengettek : 569,2 milliárdot !
  Az igazán rászorulókon NEM segített !!!
  Vajon a végtörlesztett gazdagokat . NAV miért nem vizsgálhatja ??????törvényt hoztak rá !
  MINDEN meghozott törvény : CSAK az ő érdekeiket szolgálja !!!
  A kisember nagy ívben le van sz@rva !!!!!!!!!”
 • 7. Együgyű 2012. február 13. 09:20
  „Navracsics: az erősnek kell mindig belátónak lennie"
  ,,Navracsics Tibor szerint a kormány több olyan intézkedést is hozott az elmúlt másfél évben, amit ő szívesen elkerült volna."
  Bátorkodom az hinni ezek szerint a kormány dilettáns volt! Mert átvette tudatosan egy másik kormánytól a kormányzás, irányítás felelősségét. Tudta mit vesz át és ennek ellenére rossz döntéseket hozott. Az általuk ellenzékben töltött 8 év alatt mit csinált? Igazán lett volna idő előkészíteni a jó döntéseket. Csak a nép megtévesztésére tudta a rendelkezésére álló időt fordítani? Mért nem jó döntéseket hozott?
  Most meg azt mondja :,,az erősnek kell mindig belátónak lennie".
  Ez megint egy zagyvaság. Mert az erős mindig legyűri a gyöngébbet az életben is. Ők is ez tették! ,,A politikusnak leginkább pedig az fájdalmas" Mi fájdalmas? Talán az, hogy tovább tollasodtak? Esetleg az, hogy távolabbra kerültek a hatalomtól?
  ,,a magyar kormány a legnagyobb jóindulattal viszonyul majd az Európai Tanács médiatörvény módosításához érkező véleményéhez."
  Mit tehetne mást ebben a helyzetben a magyar kormány? Talán az eddig vívott szélmalom harcát folytatná (felszabadító harc)." Navracsics Tibor megerősítette, arra tett ígéretet Neelie Kroes európai bizottsági alelnöknek" Tehát levonhatjuk végre valahára, hogy Tibsa meghunyászkodott, meghajolt. Ezt csinálta Viktor apánk is utóbb!
  ,,Orbán Viktor országértékelésével összefüggésben hangsúlyozta, úgy gondolja, bárki érezheti magát a középosztályhoz tartozónak jövedelmi szintjétől függetlenül, de szerinte a közalkalmazottak, illetve az alkalmazottak általában mindenféleképpen ide sorolhatók."
  Tehát apánk megengedi,hogy mindenki képzelje magát felső és középső osztálybelinek. Ezt úgy tudom csak a pihentagyúaknak szokták ajánlani, hogy nyugton maradjanak.
  A lényeg azonban világos számomra. Kifele a helyzet változott. Befele meg változatlan.
  Most már a véleménynyilvánítás szabadsága alapján bírálhat mindenki!
  Természetesen úgy facsarja a dolgot, ahogyan neki jó!
  OFF.”
 • 6. gondolom 2012. február 13. 09:14
  „Ja és, ők nem erössek hanem erőszakossak,nagy különbség”
 • 5. gondolom 2012. február 13. 09:13
  „Ezt a pofátlan,sunyi beszédet az az ember mondja aki a legtöbbet tette ,hogy ilyen gyülöletet tápláljanak az ellenzékkel szembe.Ebből az emberből csak ugy árad a gyülölet a lenézés ellenzéki politikusok fele.Hazugság ez a békülés ,kiegyezkedni valóság,jellemtelen ember.”
 • 4. Lutetia 2012. február 13. 08:10
  „"Kiemelte továbbá, hogy az egykulcsos adóval az a kormány célja, hogy a többet dolgozóknál és a több gyermeket nevelőknél több maradhasson, ennek a szemléletnek a létjogosultságát pedig szerinte a háztartások végtörlesztés révén csökkenő adósságállománya is bizonyítja."

  Úgy látom, a pofátlanság továbbra is határtalan. Függetlenül az új stratégiaként felvett "jó zsaru"-álcától.”
 • 3. smalltown 2012. február 13. 01:47
  „"ő korábban is önkritikus volt."
  Mikor is?”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4409 magyar kért menedéket 2011-ben Kanadában

Csaknem megduplázódott 2011-ben a Kanadában menedéket kereső magyarok száma. Tovább olvasom