Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Navracsics: az oktatás is segíthet a biztonság erősítésében

A biztonság kérdésköre az elmúlt időszak terrorcselekményei után még hangsúlyosabbá vált az Európai Bizottságban - mondta az uniós biztos.
Navracsics Tibor szerint Európa biztonságának erősítésében növekedhet az oktatás szerepe. Az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa erről egy pénteki budapesti uniós fórumon beszélt.

Kijelentette: a biztonság kérdésköre az elmúlt időszak terrorcselekményei után még hangsúlyosabbá vált az Európai Bizottságban, a távlati elképzelések között pedig az oktatás erősítése is szerepel.

A bizottság 2015. évi munkaprogramjának végrehajtásáról tartott előadásában Navracsics Tibor kiemelte: március 17-én az Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sportügyi Tanács rendkívüli ülést tart, amelyen az uniós szakminiszterek egyetlen napirendi pontként az oktatásról tárgyalnak.

Navracsics Tibor elmondta: azt vizsgálják majd, hogy mivel tud hozzájárulni az oktatás a társadalmi beilleszkedési zavarok megszüntetéséhez, a kultúrák közötti párbeszéd elősegítéséhez, illetve az alapvető jogok állampolgárság tanításához. A megbeszélés célja, hogy a résztvevők megosszák egymással tapasztalataikat és a jó gyakorlatokat – tette hozzá.

A saját tárcáját érintő ügyek közül az uniós biztos szólt még az egységes digitális piac kialakítása során felmerülő szerzői jogi kérdésekről, a felsőoktatás digitalizációjának keretében ugyanis szerzői jogi kérdések merülnek fel a publikációkkal, a kurzusokkal és az egyetemi előadásokkal kapcsolatban.

Navracsics Tibor az Európai Bizottságról azt mondta, hogy a jelenlegi testület sokkal "politikaibb jellegű", mint a korábbi bizottságok. Erre példaként hozta, hogy a testületnek gyakorlatilag nincs olyan tagja, akinek ne lenne komoly politikai előélete vagy a nemzeti vagy a közösségi, európai politikában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó humánus megoldást kért Fruzsina ügyében

A 20 éves lány számára a legemberibb megoldás az lenne, ha családi körben tudná élni az életét, erre… Tovább olvasom