Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Navracsics: ezt a választás meg kell nyerni!

A Fidesz-KDNP szövetség erős, független és versenyképes Magyarországot akar - mondta a miniszterelnök-helyettes.

Az április 6-ai választást meg kell nyerni, és mindaz, amit addig teszünk, ezt a célt szolgálja - jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes egy budapesti lakossági fórumon hétfőn.

A Fidesz már megtapasztalta, hogy milyen nyertes helyzetből veszíteni - utalt a 2002-es választások eredményére Navracsics Tibor. "Megtapasztaltuk, hogy milyen, amikor nyertes pozícióból kiéneklik a sajtot a szánkból", tehát küzdeni kell ezért a győzelemért - jelentette ki.

Ennek a vesztes választásnak keserű tapasztalatai voltak - utalt a 2002 és 2010 közötti évekre a miniszterelnök-helyettes, felidézve, hogy "a baloldal az ötvenszázalékos közalkalmazotti béremelésnél többre nem tartotta ezt az országot", de később "ezt is elinflálták".

A XVII. kerületi Vigyázó Sándor Művelődési Ház zsúfolásig megtelt előadótermében tartott beszédében Navracsics Tibor azt mondta: a baloldali gazdaságpolitika hatására 2004-re kifulladt a gazdaság motorja, majd "zuhanórepülés" következett. Az akkori kormányzat a hiányzó teljesítményt hitelekkel próbálta elfedni, ennek eredménye a rendkívüli mértékű államadósság és költségvetési hiány lett - tette hozzá.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint a baloldallal ellentétben a mostani kormány tudja, mit akar, milyen Magyarországot szeretne. Olyat - folytatta -, amelyben tehetséggel, szorgalommal lehet előrejutni, nem pedig vagyoni háttérrel, "potyázással", haszonleséssel.

Navracsics Tibor szerint a baloldalt csak egy cél tartja össze, ez pedig az, hogy ne Orbán Viktor legyen a miniszterelnök, és az sem érdekli őket, hogy újra összeállt a "jó, a rossz és a csúf" - mondta, derültséget váltva ki a hallgatóságból.

Program helyett a baloldal elkezdte kritizálni a kormány eddigi teljesítményét, az irigység és az Orbán Viktor elleni gyűlölet tartja össze a baloldalt. Ezzel szemben a Fidesz pozitív célokat tűzött és tűz ki maga elé - mondta Navracsics Tibor, egyebek között a munkahelyteremtést, az oktatást és a megélhetési költségek csökkentését említve.

Mint fogalmazott, ha egy országnak nincs nemzeti politikája, nincsenek konkrét céljai, akkor "a világ elmegy Magyarország mellett".

A Fidesz-KDNP-szövetség erős, független és versenyképes Magyarországot akar, és az ország csak akkor állja meg a helyét Európában, ha a becsületes, jóravaló embereknek van lehetőségük a boldogulásra - folytatta.

A rezsicsökkentés védelmében tartott lakossági fórumon a miniszter úgy fogalmazott, a megélhetési költségek csökkentése az egyik legfontosabb nemzeti cél, hiszen a rezsicsökkentés nem csak a jobboldali érzelmű embereknek jó.

Azzal kapcsolatban, hogy Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője egy interjúban hazugságnak nevezte a rezsicsökkentést, Navracsics Tibor azt mondta, egy veszprémi társasház például november óta 1,6 millió forintot takarított meg a rezsicsökkentéssel. "Lehet, hogy ez Bajnai Gordonnak hazugság, de sok embernek a mentőövet jelentette" - hangoztatta a miniszter.

Navracsics Tibor kitért az ország energiafüggetlenségére is. Mint mondta, azért kell támogatni a paksi bővítést, mert az atomenergiával szemben háromszor drágább az alternatív energia, valamint a létesítménnyel valódi függetlenséget érhet el Magyarország.

A miniszterelnök-helyettes előadása végén arra kérte a hallgatóságot, hogy április 6-án szavazzanak a Fidesz-KDNP közös jelöltjeire, "mert nem veszíthetjük el ezt a választást, a nemzeti céljainkat folytatni kell" - jelentette ki.

A miniszter beszédét vastaps zárta.

Riz Levente (Fidesz-KDNP) XVII. kerületi polgármester arról beszélt, hogy az április 6-ai választás az összefogás színtere lehet, ahol be lehet bizonyítani, hogy az emberek megvédik a rezsicsökkentést.

Megemlítette, hogy előkészületben van egy a nonprofit közműszolgáltatás lehetőségét megteremtő törvény, amely "nem a profitra és az emberek kizsákmányolására épít".

Dunai Mónika, a Fidesz választókerületi elnöke, kerületi frakcióvezető előadásában szembeállította az elmúlt évek baloldali kormányzását az elmúlt három és fél év jobboldali kormányzásával. Mint mondta, a Fidesz hű volt négy évvel ezelőtti ígéreteihez, tehát bevezette a családi adózást, csökkentek a rezsiköltségek, javult a gazdaság helyzete, nőtt a foglalkoztatás.

Hangsúlyozta, hogy ezeket az eredményeket nem szabadni veszni hagyni. Össze kell fogni, hogy az ország továbbra is a helyes úton haladjon tovább - mondta a választókerületi elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európában Budapesten a legolcsóbb a lakás

Viszont a keresethez mért törlesztő részlet arányában már csak 8. helyen állnak a magyar főváros… Tovább olvasom